Nye måter å spise klementin på
Hvert år importeres det rundt 27 000 tonn klementiner til Norge, og halvparten spises i desember. Men du får tak i gode klementiner resten av året også, og kan med stort hell lage juice av dem.
Klementin har en intens, søt, aromatisk og oppfriskende smak, og kan brukes til mye. I sauser som vanligvis inneholder appelsin, kan du gjerne bruke klementin for å få en enda søtere og mer aromatisk smak.
I en vakker salat sammen med rødløk
Imponer gjestene med denne vakre salaten! En superenkel, frisk og fruktig salat som pynter opp julebordet. Denne retten kan fint passe som forrett også. Alt du må gjøre er å halvere mengden per person.
Klementinmarmelade
Perfekt som tilbehør til smaksrike oster som Manchego, og et raffinert tilbehør til middag som hvit fisk, kylling og svin. Egner seg også bare på en skive ristet brød, knekkebrød eller på grøten.
- Oppskrift på klementinmarmelade.
Kalkunfilet med klementin
Vi anbefaler saftig kalkunfilet sammen med julens klementiner og fiken.
- Oppskrift finner du her
Topping på riskrem
Vanligvis serveres riskrem med rød saus, men den er også veldig god med frukt og bær. Prøv julens klementiner, friske bær og hakkede nøtter for en ny vri.
- Oppskrift på hjemmelaget riskrem med klementiner her
Fylte klementiner med sjokoladeis
Nydelig sjokoladeis med søte og syrlige klementiner i en perfekt, liten juledessert. Enkelt, sjarmerende og godt! Lages gjerne før gjestene kommer og settes frem ved servering.