Slik bruker du avokado

Slik bruker du avokado

Den knallgrønne avokadoen ser man på alt fra brødskiver til middagsretter, men hva smaker den, hvordan kan den brukes og er den egentlig sunn? Her får du alle svarene!

Avokado spises og tilberedes som oftes rå, er mild på smak og har en kremete konsistens. Den kan også varmebehandles - prøv den i toast, eller ovnsbakt med egg.

  • I sesong: Hele året
  • Smak: Mild og litt nøtteaktig
  • Oppbevaring: Svalt, helst 6-10 grader.

Umoden avokado har lang holdbarhet i temperatur på 6-10 grader. Oppbevarer du den på kjøkkenbenken modner den raskt.

Få fersk avokado levert rett hjem

Avokado har mange fine egenskaper

Avokado er naturlig rik på umettet fett, og inneholder i tillegg mye annen god næring som er bra for deg. Har du prøvd å erstatte smør og majones på brødskiven med avokado? 

Når er en avokado moden?

For å se om avokadoen er moden kan du fjerne knoppen på enden, er den grønn under er den moden, er den brun er den dårlig.

Emblem
Avokadoen kan fort miste sin friske grønnfarge etter at den er tilberedet. Press over noen dråper sitron for å unngå dette. Et annet tips er også å la steinen ligge i skålen med avokadoen.

Slik tilbereder du avokado

  1. Del avokadoen i to på langs.
  2. Vri den fra hverandre og fjern steinen.
  3. Grav kjøttet ut med en skje, eller ta av skallet og skjær skiver.
Slik kutter du en avokado

Slik kutter du en avokado

Avokado har blitt mange nordmenns store favoritt tilbehør og det er ikke uten grunn! Den saftige frukten er sunn og god, en skikkelig superfrukt! Se vår guide til hvordan du skreller og kutter en avokado.

Slik kan du bruke avokado

Start dagen med avokado i smoothie eller på toast. Unn deg en god lunsj ved å fylle wraps, eller lag en fristende salat. Avokado passer perfekt til fisk og skalldyr, hva med mangosalsa med avokado til laks, eller fylt med reker og aioli? Den er en sikker vinner som guacamole til tacoen.

Emblem
Mos avokado sammen med en banan, en skikkelig slager hos de aller minste. I tillegg masse gode næringsstoffer for de som er i vekst.

Grønn smoothie med avokado og spinat

Oppskrift på sunn og god smoothie med avokado, spinat, eplejuice og lime. Server i ett stort glass som en frisk og fristende frokost eller lunsj.

 

Rekesalat med avokado og mango

En frisk salat med reker, sprø salat, avokado og de eksotiske fruktene mango og papaya. Sitronsaft og olivenolje blir til en enkel og smakfull dressing. Tilsett gjerne litt revet ingefær. Papaya kan også byttes ut med cantaloupe melon.

Emblem
Om du legger en umoden avokado i en pose sammen med et eple så fremskynder du modningsprosessen.

Chunky guacamole

Oppskrift på chunky guacamole med tomat, løk, koriander og jalapeño. Denne er litt grovere i konsistensen, og har noen flere ingredienser enn klassisk guacamole til taco. Perfekt som dipp eller til ulike tacorretter.

Kjøp ferdig guacamole

Laks med mango- og avokoadosalat

Oppskrift på laksefilet med frisk og syrlig salat med mango, avokado, koriander, løk, lime og chili. Populært middagstips med fisk. Server med ris. Laksen kan du steke eller grille.

Vegetarwrap med guacamole

Oppskrift på taco wrap med VegMe pulled marinert, mango, granateple og hjemmelaget guacamole. Server den som lunsj eller middag.