Hjertesalat på 4 måter Se video

Hjertesalat på 4 måter

Hjertesalat er en liten romanosalat, og kalles også for gemsalat og babysalat. Hjertesalat er populær fordi den er god både kald i salater, varm på grillen og den tåler godt å ligge en stund med dressing uten å miste sin gode sprøhet.

Hjertesalat er en av de mest allsidige salatene. Her viser vi deg 4 måter å servere hjertesalat på. 

Emblem
Oppbevar hjertesalaten i en plastpose eller -boks i kjøleskapet for å holde den frisk lenger.
I MENYs frukt- og grøntavdeling finnes et stort utvalg av salater. I MENYs frukt- og grøntavdeling finnes et stort utvalg av salater.

Sitrussalat med beter

Tynne skiver av grønn squash og fargesterke beter, sammen med frisk sitrus, sprø sukkererter og hjertesalat. Salaten er toppet med friske urter og en dressing basert på olivenolje. Server denne vakre salaten som et tilbehør eller tilsett nøtter og fetaost for et mer mettende måltid. 

En vakker salat med sprø grønnsaker og skiver av frisk sitron. En vakker salat med sprø grønnsaker og skiver av frisk sitron.

Fiken- og bringebærsalat

Dette er en salat med søte smaker som passer godt sammen med høstens viltkjøtt og julemat. Det er også en dekorativ salat som gjør seg godt på bordet når du skal ha gjester. Nøtter gir salaten fylde, mens fiken, bær og balsamico glaze er smaker som passer sammen med litt tyngre mat. 

En tilbehørssalat som passer godt til høstens gode råvarer. En tilbehørssalat som passer godt til høstens gode råvarer.

Vegetarisk taco med hjertesalat

Denne retten er inspirert av tex-mex, men byr på nye og spennende smaker. Tortillaen er erstattet med hjertesalat, salsa med aioli og fyllet er nøtter, pulled marinert og gode tomater. Prøv denne en fredag når du er klar for noe nytt.

Hjertesalat kan gjerne erstatte tortilla eller tacoskjell, den holder nemlig formen og sin sprøhet bedre enn mange andre typer salat. Hjertesalat kan gjerne erstatte tortilla eller tacoskjell, den holder nemlig formen og sin sprøhet bedre enn mange andre typer salat.

Kjøp ingrediensene til vegetar tacoen her:

Grillet hjertesalat med mormordressing

Hjertesalat smaker også godt når den er litt lun. Del den i to eller fire og pensle med urteolje. Ha raskt på grillen eller i en grillpanne på høy varme så den blir litt brunet. Server som tilbehør til grillmat. 

Lun hjertesalat trenger ikke mer enn en enkel, kremet dressing for å utgjøre et godt tilbehør til for eksempel biff. Lun hjertesalat trenger ikke mer enn en enkel, kremet dressing for å utgjøre et godt tilbehør til for eksempel biff.
Ha gjerne også grovhakket hjertesalat i wok.