Slik lager du syltet rødløk på 30 minutter

Slik lager du syltet rødløk på 30 minutter

Er du blitt hekta på sommerens store trend-tilbehør? Syltet rødløk er perfekt til både burgere, pølser og biff, og det best av alt er at du enkelt lager den selv.

Slik sylter du rødløk:

  1.  Kok opp vann, eddik og sukker. La koke til sukkeret har løst seg opp.
  2.  Skjær rødløken i tynne skiver.
  3.  Legg skivet rødløk i et rent glass og hell over kokende lake. Sett på et tett lokk og la det avkjøle seg.
  • Hele oppskriften finner du her

- Den syltede rødløken tar bare minutter å lage, og er ferdig etter et par timer, men blir enda bedre om den får stå i noen dager, forteller Anita Rogne i MENY-Lauget, MENYs egne mateksperter.

Ønsker du det enda enklere? Nå får du syltet rødløk hos MENY:

Kjempegodt tilbehør til stekt eller grillet kjøtt som biff, hamburger eller pølse. Kjempegodt tilbehør til stekt eller grillet kjøtt som biff, hamburger eller pølse.
Du kan også smaksette løken med krydder eller skivet ingefær som du koker sammen med laken.

Når rødløk bli syltet får den en nydelig sødme som passer perfekt til sommerens middager. Alt du trenger er eddik, sukker, vann og rødløk, og oppbevarer du den på glass i kjøleskap, har du alltid en deilig topping klar til bruk når det måtte friste.

- I den tradisjonelle oppskriften skal du bruke vanlig eddik, men prøv også med eplecidereddik eller rødvinseddik, tipser Anita. Det gir løken ekstra mye smak.