Slik lager du syltet rødløk på 30 minutter
Er du blitt hekta på sommerens store trend-tilbehør? Syltet rødløk er perfekt til både burgere, pølser og biff, og det best av alt er at du enkelt lager den selv.
Slik sylter du rødløk:
- Kok opp vann, eddik og sukker. La koke til sukkeret har løst seg opp.
- Skjær rødløken i tynne skiver.
- Legg skivet rødløk i et rent glass og hell over kokende lake. Sett på et tett lokk og la det avkjøle seg.
- Hele oppskriften finner du her
- Den syltede rødløken tar bare minutter å lage, og er ferdig etter et par timer, men blir enda bedre om den får stå i noen dager, forteller Anita Rogne i MENY-Lauget, MENYs egne mateksperter.
Ønsker du det enda enklere? Nå får du syltet rødløk hos MENY:
Når rødløk bli syltet får den en nydelig sødme som passer perfekt til sommerens middager. Alt du trenger er eddik, sukker, vann og rødløk, og oppbevarer du den på glass i kjøleskap, har du alltid en deilig topping klar til bruk når det måtte friste.
- I den tradisjonelle oppskriften skal du bruke vanlig eddik, men prøv også med eplecidereddik eller rødvinseddik, tipser Anita. Det gir løken ekstra mye smak.