Slik bruker og tilbereder du fryste grønnsaker

Slik bruker og tilbereder du fryste grønnsaker

Frosne grønnsaker er sunnere enn du tror. Slik bruker og tilbereder du frosne grønsakene for å bevare næringsstoffene på best mulig måte.

Frosne bær og grønnsaker høstes når de er i sesong, og fryses raskt. Dette gjør at næringsinnholdet bevares godt. Frosne grønsaker er også ofte enkle og raske å tilberede, og perfekt når du skal ha middag i farta.

Visste du at... fryste grønnsaker bidrar til at vi kaster mindre mat fordi vi gjerne tar opp kun det vi trenger til middagen? 

Slik bruker og tilbereder du frosne grønnsaker: 

Dampkoking 

For å få grønnsakene ekstra gode og knasende kan du dampkoker dem. Et pluss med denne tilberedingsmåten er at grønnsakene beholder alle næringsstoffene, da ingenting går ut i kokevannet. Det tar heller ikke mer enn noen få minutter.

Video av hvordan du damper grønnsaker finner du hos Findus her!

Dampkokte grønnsaker kan serveres som tilbehør til mye, både kjøtt, fisk og fugl.

Koking

Om du ønsker kan du selvfølgelig også koke grønnsakene. Kok opp vann med salt i og ha i de frosne grønnsakene. Når vannet koker opp igjen er de ferdige.

Pass på at ikke grønnsakene blir stående å koke, for da blir de triste og vassne.

Wok

Wok er både en sunn, enkel og rask hverdagsmiddag med mange variasjonsmuligheter. Med ferdige wokblandinger går middagen unna i en fei.

Ha platen på høy varme, og wok små biter med grønnsaker/kjøtt. Det er viktig å røre hele tiden, ellers blir maten brent. Lager wok til flere, bør du wokke i flere omganger slik at maten blir stekt, og ikke kokt.

Slik lykkes du med wok

Slik lykkes du med wok

Wok er en god måte å lage raske middager med mye grønnsaker og spennende smaker. Må man ha wokpanne, hvordan woke frosne grønnsaker og er wok sunt? Her er alt du trenger å vite før du lager wok.