Alt du må vite om Adora tomater

Alt du må vite om Adora tomater

Glad i tomater? Da bør du smake den spanske Adoratomaten - en særegen tomat med en helt unik smak. Kanskje du har sett den på ferie? Du får kjøpt den hos MENY fra november til mai.

Adora er en ekstra god tomat med en rik, fyldig smak og en karakteristisk mørk farge. Ulikt de fleste andre tomater, modner den fra innsiden og ut, og er moden selv om fargen kan være alt fra mørk rød til grønn eller brunsvart på utsiden.

Tomatene er kjøttfulle og faste, noe som gjør at de egner seg på grillen om sommeren, og størrelsen er som skapt for en burger! Smaken skiller seg ut fra andre tomater og er godt balansert mellom sødme og syrlighet. Dette er virkelig en tomat for tomatelskere!

Få fersk Adora tomat levert hjem

En spansk delikatesse

Adora tomatene tilhører gruppen bifftomater og vokser i naturparken Cabo de Gata i Andalusia, en region i Spania som er kjent for sine gode vekstforhold. Her dyrkes tomatene i et rikt jordsmonn som gir dem sin helt unike smak.

Emblem
Adora tomatene kvalitetssjekkes ved en brix-måling, som måler hvor mange sukkerkrystaller som finnes i vanninnholdet i frukten. Jo høyere brix, jo søtere tomat. Adora tomater har en brix på 7+, andre sorter på mellom 3,5 og 5,5.

Slik oppbevarer du Adoratomaten

Tomater skal oppbevares svalt, men ikke for kaldt. Den fantastiske smaken bevares best dersom du oppbevarer dem i en matbod eller på kjøkkenbenken. I kjøleskapet er det for kaldt for dem.

Slik bruker du Adoratomaten

Den fantastiske smaken gjør at Adora tomatene bør nytes som den er med litt salt og en god olje. Den er super å bruke i en frisk tomatsalat i selskap med andre typer tomater, eller på burgeren. Om du vil varmebehandle den kan du også det – den kan både stekes, grilles og bakes.

Emblem
Spis dem mens de er i sesong – det er nemlig en av de beste tomatene vi har i sortimentet!

Lag en frisk tomatsalat

Kjøp et utvalg ulike tomater og ringle over en god olivenolje, balsamico, flaksalt og grovkvernet pepper. Her vil de mørke Adora tomatene tilføre mer farge til denne enkle sideretten.

Se hele utvalget tomater:

Emblem
Spis gjerne tomater varmebehandlet. De inneholder mye lykopen, en antioksidant som frigjøres når den varmebehandles.