Grillguide: tips og steketider

Grillguide: tips og steketider

Her finner du alt du trenger å vite til sommerens grillmåltider. Vi har samlet anbefalt grilltid og mengde per person for populær grillmat.

 

RÅVARE

MENGDE PER PERS

STEKE/GRILLTID

Biff skiver 

200-250g

2-4 min på hver side

Biff hel 

250-300g

4-6 min på hver side

Kyllingfilet 

200-250g 5-8 min på hver side

Burger

1-2 stk 3-4 min på hver side

 

 

Svin på grillen 

Full oversikt over hvordan du griller svinekjøtt perfekt.

RÅVARE

MENGDE PER PERS

STEKE/GRILLTID

Svinekjøtt uten ben 

180-200g

2-3 min på hver side

Hel indrefilet av svin 

180-200g

ca 20 min

Hel ytrefilet av svin 

180-200

ca 35 min

Svinekoteletter 

230-250g 4-5 min på hver side

Flintstek av svin

230-250g 10-15 min, snu ofte

Grillribbe av svin

230-250g 3-4 min på hver side

Spareribs ferdigkokt

400g ca 15 min

 

Fisk på grillen 

Oversikt over hvordan du griller hel fisk, fiskefilet og fisk i skiver. 

RÅVARE

MENGDE PER PERS

STEKE/GRILLTID

Hel fisk

500g

20-40 min (fisk på ca 750g-1kg)

20 min for mindre fisk

Fisk i skiver

350g

5-6 min på hver side

Fiskefilet

150-200g

3-4 min på hver side

 

Lam på grillen 

Lær hvordan man griller lam som fårefilet, lammekoteletter og skiver av lammelår ved hjelp av direkte og indirekte varme.

RÅVARE

MENGDE PER PERS

STEKTID/GRILLTID

Lammekotelett

230-250g

3-4 min på hver side

Lammelår i skiver

230-250g

3-4 min på hver side

Lammefilet

180-200g

Brunes på direkte varme i 1-2 min, så indirekte varme i 3-7 min

 

Vegetar på grillen 

Det er mye kjøttfritt som er godt på grillen. 

RÅVARE

MENGDE PER PERS

STEKE/GRILLTID

Halloumi i skiver

150-200g

3-4 min på hver side

VegMe burger

1-2 stk

2-4 min på hver side