Grillguide: tips og steketider
RÅVARE |
MENGDE PER PERS |
STEKE/GRILLTID |
Biff skiver |
200-250g |
2-4 min på hver side |
Biff hel |
250-300g |
4-6 min på hver side |
Kyllingfilet |
200-250g | 5-8 min på hver side |
Burger |
1-2 stk | 3-4 min på hver side |
Svin på grillen
Full oversikt over hvordan du griller svinekjøtt perfekt.
RÅVARE |
MENGDE PER PERS |
STEKE/GRILLTID |
Svinekjøtt uten ben |
180-200g |
2-3 min på hver side |
Hel indrefilet av svin |
180-200g |
ca 20 min |
Hel ytrefilet av svin |
180-200 |
ca 35 min |
Svinekoteletter |
230-250g | 4-5 min på hver side |
Flintstek av svin |
230-250g | 10-15 min, snu ofte |
Grillribbe av svin |
230-250g | 3-4 min på hver side |
Spareribs ferdigkokt |
400g | ca 15 min |
Fisk på grillen
Oversikt over hvordan du griller hel fisk, fiskefilet og fisk i skiver.
RÅVARE |
MENGDE PER PERS |
STEKE/GRILLTID |
Hel fisk |
500g |
20-40 min (fisk på ca 750g-1kg) 20 min for mindre fisk |
Fisk i skiver |
350g |
5-6 min på hver side |
Fiskefilet |
150-200g |
3-4 min på hver side |
Lam på grillen
Lær hvordan man griller lam som fårefilet, lammekoteletter og skiver av lammelår ved hjelp av direkte og indirekte varme.
RÅVARE |
MENGDE PER PERS |
STEKTID/GRILLTID |
Lammekotelett |
230-250g |
3-4 min på hver side |
Lammelår i skiver |
230-250g |
3-4 min på hver side |
Lammefilet |
180-200g |
Brunes på direkte varme i 1-2 min, så indirekte varme i 3-7 min |
Vegetar på grillen
Det er mye kjøttfritt som er godt på grillen.
RÅVARE |
MENGDE PER PERS |
STEKE/GRILLTID |
Halloumi i skiver |
150-200g |
3-4 min på hver side |
VegMe burger |
1-2 stk |
2-4 min på hver side |