Så enkelt får du rene vinduer uten skjolder

Så enkelt får du rene vinduer uten skjolder

Vinduene er blant de første tingene som blir avslørt når solen endelig melder sin ankomst. Følg disse gode tipsene om hvordan du vasker vinduer – helt uten skjolder.

Det finnes mange kjerringråd og tips til vindusvask - noen av dem gode, andre er utdatert - som å tørke vinduet med avispapir eller å vaske med salmiakk.

Fordelen med salmiakk er at det ikke blir noe belegg eller såperester på vinduet, men er du ikke nøye med tørkingen, kan salmiakkvannet løse opp malingen langs vinduskarmen. 

Visste du at det å tørke vinduene med avispapir henger igjen fra tiden avisene hadde en annen trykksverte? Denne trykksverten polerte vinduene bedre enn dagens variant.

Heldigvis finnes det lettere og mer effektive måter å få vinduene rene på – og vi har selvfølgelig gode råd å dele!

Dette trenger du til vindusvasken: 

 • En bøtte
 • En forvasker - eventuelt en mikrofiberklut
 • En nal med myk gummi
 • En ren og tørr mikrofiberklut for glass
 • Jif Vindu Vask eller Zalo

Få alt du trenger til vindusvasken levert rett hjem

Slik vasker du vinduene

 1. Fyll en bøtte med lunkent vann – 37 grader er en fin temperatur - og bland i vaskemiddel. 
 2. Fordel såpevannet over hele vinduet med forvaskeren.  
 3. Skrap så bort vannet med nalen. Bruk gjerne S-teknikken der du holder nalen på skrå slik at vannet renner langs den nederste delen av nalen. Hold nalen i vinkel nedover hele veien slik at det ikke blir igjen såperester på vinduet.
 4. Rengjør kantene på vinduet fra toppen og ned med en ren, tørr klut. Avslutt med å tørke vannet som har lagt seg nederst på karmen. 

 

5 smarte hacks med Zalo

5 smarte hacks med Zalo

Zalo har vært uunnværlig for de fleste til oppvasken, men er visste du at den grønne klassikeren kan brukes til mye mer? Her er fem life hacks med Zalo du kanskje ikke har prøvd!

Husk å ikke overdosere! For mye såpe fører fort til skjoldete vinduer. Følg doseringsanvisningen, så blir vinduene skinnende rene - uten skjolder.

Noen gode tips før du setter i gang

Det kan være fristende å hive seg rundt og ta vindusvasken når man ser de skitne vinduene i sollyset, men om du vil ha best mulig resultat, har vi noen gode tips:

 • Unngå å vaske vinduer i direkte sollys. Det kan resultere i at vannet og såpen tørker før du rekker å gå over med nalen, og derfor ende med skjolder på vinduet ditt. Den beste tiden for vindusvask er når det er overskyet og plussgrader. 
 • Fuglebæsj eller annen skitt og smuss på vinduet? Er det mye smuss på vinduet kan det være lurt å gå over med en vinduskrape før du begynner å vaske. 
 • Unngå skjolder ved å vaske ett vindu av gangen. Da rekker du å vaske ordentlig før vannet tørker og etterlater seg stygger merker på vinduet.