De 5 beste tipsene til brunsj i julen

De 5 beste tipsene til brunsj i julen

Lange, rolige julefrokoster som sakte går over i både brunsj og lunsj, er et absolutt høydepunkt i julen. Vi gir deg gode tips og oppskrifter til en smakfull brunsj!

Endelig har man tid til å sette seg ned sammen med venner og familie og kose seg i hverandres selskap, uten å forholde seg til den ellers travle hverdagen.

Kjøkkenbordet bugner over av alt du kan tenke deg, som nybakt brød, eggerøre, laks, sild, ribbesylte, oster, kaffe, et utvalg juicer og kanskje noe søtt for å runde av måltidet? 

1. Eltefritt brød 

Det er som regel mye som skjer generelt i julen, så la brødet til julefrokosten lage seg selv! Lite smaker bedre enn nystekt brød med sprø skorpe. 

Deigen rører du sammen på fem minutter med minimalt med gjær, og uten å elte. Det eneste du må huske er å sette deigen dagen før brødet skal stekes.

Tilsett gjerne grovere melsorter, frø, kjerner og hakkede nøtter i brødet. 

 

Vi anbefaler havregryn fra Den Sorte Havre, laget på svarthavre. Kornsorten har cirka 50 % mer umettet fett og 15 prosent mindre karbohydrater enn vanlig hvit havre.

2. Gravlaks og røkelaks

Gravet og røkt laks hører ofte hjemme til julefrokost- og lunsj. Begge deler serveres på ferskt brød, men til gravlaks hører sennepsaus med, og til røkelaks er det gjerne eggerøre som følger med. 

3. Ostefat med fiken, nøtter og marmelade

Sett et lite ostefat på bordet når du inviterer til julelunsj og by på godt tilbehør som fiken, nøtter og gode marmelader.

Ostefatet kan bestå av for eksempel økologiske Raudberg fra Himmelspannet, blåmuggosten Nidelven Blå, juleklassikeren Blue Stilton og tradisjonelle favoritter som Gräddost og Edamer. 

En julebrunsj må ikke inneholde kjøtt, fisk og pålegg. Lag en fristende, vegetarisk brunsj! En julebrunsj må ikke inneholde kjøtt, fisk og pålegg. Lag en fristende, vegetarisk brunsj!
Nyt brunsjen og husk at du kan få alt du trenger levert på døren om du bestiller i vår nettbutikk her på meny.no!

4. Hjemmelaget sild

Mange har tradisjoner for å lage hjemmelaget sild i julen. Vi har et stort utvalg av oppskrifter du kan velge i. Tomatsild er en klassiker. 

Lag selv, eller kjøp ferdig:

5. Rester fra julemiddagen

Også til julefroksten er det godt med litt smak av ribbe, pinnekjøtt eller kalkun. Bruk gjerne rester fra julemiddagen, og lag en ny vri på julematen. Da får du både ryddet i kjøleskapet, og du slipper å kaste mat.

Se flere tips til restene av julematen