Smakfullt pålegg til jul

Smakfullt pålegg til jul

Stekt, spekt, røkt, rullet eller syltet. Det er mange varianter av klassisk julepålegg. Les om våre favoritter og hva slags pålegg vi anbefaler deg å unne deg til jul!

Hos MENY finner du et stort utvalg av både klassisk og utradisjonelt julepålegg av beste kvalitet. Når det kommer til julen skal det jo smake litt ekstra godt. Her har vi listet opp våre favoritter som vi anbefaler deg å prøve.

Skinker, sylte og vår aller beste roastbiff

Møre og tynne skiver av rosa roastbiff hører hjemme på julekoldtbordet, men kan også redde en travel førjulsettermiddag.

Roastbiffen er håndplukket av MENY-Lauget, og er stolte over å kunne tilby en roastbiff av høy kvalitet - både til hverdags og fest!

Med godt pålegg og gode smakskombinasjoner løfter du julefrokosten til nye høyder. Med godt pålegg og gode smakskombinasjoner løfter du julefrokosten til nye høyder.
Prøv ristet landbrød toppet med majones, litt sennep, raust med roastbiff, tomatskiver, sylteagurk, en skje med MENYs egen potetsalat med sennep, rødløksringer eller ristet løk på toppen er en sikker vinner!
 • Jacobs Utvalgte sylte
  Jacobs Utvalgte sylte er laget etter tradisjonell oppskrift, med renskåret svinekjøtt fra Jæren Smak, pepper, salt og nellik. Kjøttet kokes og ternes og blir deretter krydret og lagt lagvis i form med gode skiver spekk imellom.

 • Pragerskinke
  En delikat kokt skinke som også blir røkt. Laget etter oppskrift fra vår egen pølsemakermester Thore Berthelsen. Perfekt til julefrokosten med waldorfsalat eller potetsalat, i wraps eller på julebordet.

 • Provenceskinke
  En skikkelig håndverksskinke med krydderkant og fylt med oliven. Perfekt med dijonsennep med eller uten honning, potetsalat og cornichons. Prøv den i et godt, gammeldags ostesmørbrød sammen med en smaksrik ost som sveitser, gouda eller ekstra lagret Jarlsberg.

Prøv disse på frokostbordet

Smakfulle salater

Gode salater hører julen til, og gode salater lages på gode råvarer. MENY har en egen serie salater for deg som vil ha det lille ekstra - her får du alt fra den klassiske potetsalaten, til deilig krabbesalat.

Salater med ferske kvalitetsråvarer er utrolig godt på brødskiven! Salater med ferske kvalitetsråvarer er utrolig godt på brødskiven!
 • Sildesalat
  En juleklassiker med store, saftige biter av mør sild perfekt balansert med rødbete, majones og løk. Lag lefseruller med sildesalat, hardkokt egg og litt gressløk. Perfekt fingermat på julekoldtbordet eller til aperitiffen før julebordet!

 • Waldorfsalat
  Full av knasende sprø druer, epler og stangselleri i en kremet og god majones. Med en selvskreven plass på julekoldtbordet til skinker og annet kjøttpålegg, og selvfølgelig som følge til kalkun eller julekylling.

  Lage selv? Prøv vår oppskrift på waldorfsalat!

 • Krabbesalat
  En kremet salat med masse saftig, godt krabbekjøtt, deilig smak fra rogn og knas fra stangselleri. Topp crostini eller ristet brød med salaten, pynt med dill og sett frem som snacks før julebordet.

 • Reker i majones
  Saftige reker i den beste majonesen! Vil du gjøre enda mer ut av den? Tilsett litt finhakket løk og dill.

 • Hvalersalat
  En frisk og fruktig skalldyrsalat med masse godsaker fra havet i tillegg til litt ananas, paprika og asparges. Fyldig og god med fin balanse av både syre og sødme. Perfekt på brødskiva, i baguette eller på julekoldtbordet.

 

Utvalget kan variere fra butikk til butikk, så ta turen innom din lokale MENY-butikk og se hele hele utvalget av deilige skinker og smakfulle salater.