Gi julekakene en ny smak

Gi julekakene en ny smak

Det hender jo at det kan bli litt mye julekaker noen ganger, og da er det godt at man kan bruke dem på litt ulike måter. Vi gir deg våre beste tips!

Det er ingen hemmelighet at vi er glade i å bake mye i jula, og at det fremdeles er igjen julekaker langt ut i januar er de fleste kjente med. Men hvorfor ikke bruke julekakene på litt nye måter?

Prøv dem med nye, spennende smaker og du vil garantert få spist opp julekakene lenge før påske!

Julekakene kan få nytt liv i andre retter. Pannacotta med pepperkake er utrolig godt. Julekakene kan få nytt liv i andre retter. Pannacotta med pepperkake er utrolig godt.

Pepperkaker

Visste du at pepperkaker med blåmuggost er kjempegodt? Erstatt den tradisjonelle kjeksen med pepperkake og nyt den spennende smaken av blåskimmerost og søt pepperkake. Ekstra godt blir det med fiken, valnøtter, eple, marmelade eller honning.

Du kan også knuse pepperkakene og bruke dem som bunn i f.eks en ostekake neste gang du skal bake. Kjempegodt!

Berlinerkranser, serinakaker eller krumkaker

Disse er perfekte til tilslørte bondepiker! Knuses til smuler, bland med finhakkede mandler og bruk sammen med krem og eplemost.

  • Smultringer egner seg godt til frysing. Frys dem ned og ta med neste gang du skal på tur. Da kan du grille dem over bålet og få "nystekte" smultringer.
  • Sirupsnipper er kjempefine å knuse og bruke som kakebunn i for eksempel ostekake.

Julekaken kan få nytt liv som arme riddere. Sikt melis over og server med ferske bær! Julekaken kan få nytt liv som arme riddere. Sikt melis over og server med ferske bær!

Julekake

Bruk julekake til å lage Arme Riddere. Pisk egg lett sammen med sukker, melk og krydder. La brødet ligge i røren til det er gjennombløtet. Stek de arme ridderne i smør i stekepanne ved middels varme til de er pent gulbrune.

Server de Arme Ridderne straks med syltetøy og rømme ved siden av.

Hjemmelaget konfekt og sjokoladetrøfler til jul

Hjemmelaget konfekt og sjokoladetrøfler til jul

Kjøpmann Marvin Våge lager hvert år deilig hjemmelaget julekonfekt med vennegjengen på sitt årlige konfektverksted. Bli inspirert til å lage konfekt, trøfler og godteri - det er enklere enn du tror!