Slik bruker du restene av pinnekjøtt
Julemiddagen er over, og tradisjon tro er det alltid noen pinner igjen fra pinnekjøtt-middagen. Så hva gjør man egentlig med restene? Her får du våre beste tips:
Pinnekjøttsalat med granateple
Albert Idsøe har arbeidet med pinnekjøtt i over 30 år, og produserer Jacobs Utvalgte pinnekjøttet som er laget av Jæren Smak kvalitetslam. Hans beste restetips er å lage salat av pinnekjøttrestene.
Riv pinnekjøttet i biter, bland litt bladsalat, granateple og en god vinaigrette, og du har en spennende salat!
Lefserull med pinnekjøtt
Brynhild Ree Jensen, medlem av MENY-Lauget, bytter på å spise pinnekjøtt og ribbe i julen, avhengig av om hun feirer hjemme eller hos svigerforeldrene - men når det er pinnekjøtt på menyen har hun følgende tips til restene:
Riv pinnekjøttet i biter, bland med rødbetsalat, og smør det på en lefse som du ruller sammen. Kjempegodt!
Potetmos med pinnekjøtt og flatbrød
Tilsetter du biter av pinnekjøtt i potetmosen og serverer blandingen på flatbrød har du en perfekt rett til tapas eller koldtbordet - eller bare når du vil ha noe småmat i romjulen. Restemat trenger ikke være kjedelig!
Bruschetta med pinnekjøttrester
Kanskje du vil ha tapaskveld, eller bare en liten vri på pinnekjøttet? Bruschetta med pinnekjøtt er en kjempegod italienskinspirert variant som passer like godt på tapasbordet som til kveldskos i godstolen.