Den beste julematen
bilde av embelem

Den beste julematen

Vi har alle en favorittrett til julaften. Ribbe, pinnekjøtt, juletorsk, lutefisk og kalkun er klassikere som går igjen år etter år - og vi går aldri lei. Julemåltidet er bare en gang i året, og hos MENY finner du et stort utvalg julemat og tilbehør i høy kvalitet og masse smak. Dette er våre anbefalinger for deg som vil ha det aller beste!

Den beste ribba

Hvis du virkelig skal slå på stortromma når ribbe står på menyen, er det tre ribber du bør se etter i butikken - Jæren Smak, Grøstad og Bjuland Gård. Server med lilla rosenkål, morenepoteter og tyttebærsyltetøy fra Røyland Gård. 

Husk det gode tilbehøret

Pinnekjøtt av høy kvalitet

Pinnekjøtt har også en sterk tradisjon som julemat på selveste julaften - og kun det beste er godt nok når man får familien på besøk! Er det ett pinnekjøtt du skal se etter i år, er det Jacobs Utvalgte med ekstra lange pinner og delikat, god smak. Det røkte pinnekjøttet ble også best i test hos TV2 Hjelper Deg i 2022.

Smakfull lutefisk til jul

Lutefisk av skrei er et must til jul, og her er også tilbehøret minst like viktig som hovedretten. Lutefisk smaker ikke det samme uten lutefiskbacon, brunost og ertepure. Vår beste lutefisk er av årets skrei, og du kan til og med få den levert på døren. 

Plantebasert julemat

Veganer, vegetarianer eller noe midt i mellom? Julematen må ikke bestå av kjøtt for å smake av jul! Prøv en av våre smakfulle oppskrifter på alt fra vegansk stek og nøttestek til vegetarisk "ribbe" - helt uten kjøtt.

Saftig kalkun til selskapet

Kalkun passer godt både til jul og nyttår, og en hel kalkun er staselig å servere gjestene. Hvis dere ikke blir så mange, kan en kalkunfilet lønne seg - da trenger du heller ikke steke festmaten hele dagen i ovnen. Saftig kalkun er festmat uten sidestykke!