Raske hverdagsmiddager i førjulstiden

Raske hverdagsmiddager i førjulstiden

Førjulstiden er en hektisk periode, med både juleforestillinger og juleavslutninger, pepperkakebaking, juleverksted og familiebesøk. Men middag, det bør man ha uansett.

For at du skal få mer tid til de gøyale førjulsaktivitetene, har vi utviklet flere gode middagsløsninger for deg, og fylt opp ferskvaredisken med alt fra nystekt ribbe fra Take Away-disken til rask fiskewok fra fiskedisken.

Da kan du bruke mindre tid på kjøkkenet, og mer tid sammen med venner og familie. 

– Uansett hvor travel du er, gjør du deg selv en stor tjeneste om du setter av 20 minutter til middag. Det trenger ikke være komplisert, og du kommer for eksempel langt med en god pølse med masse smakfull topping, forteller André Johansen, ferskvaresjef på MENY Sørlandsparken.

Han er utdannet kokk, medlem av MENY-Lauget, og har blant annet vært med å utvikle våre middagskonsepter, Ukens Middag, Heat & Eat og Take Away. 

– Har du 20 minutter og vil lage middagen selv, velger du en rett fra Ukens Middag-disken. Har du dårlig tid og vil at middagen skal gå unna i en fei tar du med deg en ferdig middag fra Heat & Eat-disken, hvor du finner et stort utvalg av middager som er klare til å varmes.

Er du på farten, tar du med deg et varmt måltid fra Take Away-disken. Enklere blir det ikke!

Enkel førjulsmiddag på 20 minutter

Ukens Middag er en serie hverdagsmiddager som består av bare fire varer, og som er ferdig på under 20 minutter.

Hver uke gir vi deg to nye raske middagsalternativer – en kjøttrett og en fiskerett, og det beste av alt: vi har samlet alt du trenger i én disk. Du kan også bestille middagene i nettbutikken og få alt du trenger levert på døren. 

– Nakkekoteletter med julesaus og rødkål blir en garantert «vinner» i begynnelsen av desember. Denne middagen gir deg en liten forsmak på den store julemiddagen, uten at du må bruke mer enn 20 minutter på kjøkkenet, tipser André.

SMAK AV JUL: Nakkekoteletter med julesaus og rødkål gir deg en forsmak på julen. SMAK AV JUL: Nakkekoteletter med julesaus og rødkål gir deg en forsmak på julen.

Fiskewok som lager seg selv

Wok er en klassiker, uansett årstid. I førjulstiden synes André det er ekstra deilig med en middag som «lager seg selv», og som kan varieres i det uendelige. 

– Plukker du med deg ferdig, fersk fiskewok fra fiskedisken, er middagen klar i en fei. Gi woken en sweet and sour-vri ved å blande fisken med sursøt saus, eller bruk teriyaki-saus og server med ris eller eggnudler. Her kan du også bruke en av våre smakfulle woksauser, Szechuan og hoisin. 

Fiskewoken lages hver dag i alle våre butikker, og består av gode biter av laks, steinbit og annen fisk, kokt scampi, grønn squash, rød, gul og grønn paprika, sukker-erter, minimais, purreløk og sitronpepper.

DEILIG FISKEWOK: Wok kan varieres i det uendelig, og er et godt middagsalternativ i en stressende førjulstid. DEILIG FISKEWOK: Wok kan varieres i det uendelig, og er et godt middagsalternativ i en stressende førjulstid.

Enkel middag med nystekt ribbe

Skal du ha julelunsj og vil servere noe godt? Eller har du rett og slett bare lyst på ribbe på en hverdag? I hele førjulstiden finner du nystekt ribbe i varmeskapet. 

– Denne smaker akkurat som du har laget det selv – eller kanskje enda bedre, avslører André. Ifølge han er nystekt ribbe en «guilty pleasure» hos både voksne og barn. 

I ferskvaredisken møter jeg flere som «bare må ha» et lite stykke ribbe når de er ute og handler inn til middag.

Mange bestiller også faktisk ferdig nystekt ribbe til julaften også. Ribben krydres av dyktige matarbeidere i butikken minst én dag før den skal i ovnen, og stekes til den er saftig og har sprø svor.

NYSTEKT RIBBE: I hele førjulstiden finner du nystekt ribbe i varmeskapet. NYSTEKT RIBBE: I hele førjulstiden finner du nystekt ribbe i varmeskapet.

La noen andre lage middagen for deg

Heat & Eat er ferdige middagsretter du bare varmer opp, og som passer perfekt til travle førjulsdager. Dette er raske middager basert på gode råvarer og med spennende smaker fra hele verden.

Velg mellom 30 ulike middager, fra fersk pizza og gastropubmat, til autentiske asiatiske retter og tradisjonelle norske middagsretter. 

– Det finnes mange meninger om hvordan en skikkelig lasagne skal lages, men vår er laget med en ordentlig god kjøttsaus, med oregano, hvitløk, rødvin og modne tomater. Pastaplater, hvit ostesaus og tomatsaus ligger lagvis, og er toppet med deilig parmesan. Alt du trenger å gjøre er å varme den i ovnen i 18 minutter, eller i mikro i 4 minutter. Server sammen med salat og et godt brød fra Håndverksserien.

FERDIG MIDDAG: Lasagnen fra Heat & Eat trenger bare å varmes i ovnen i 18 minutter, eller i mikro i 4 minutter. FERDIG MIDDAG: Lasagnen fra Heat & Eat trenger bare å varmes i ovnen i 18 minutter, eller i mikro i 4 minutter.

Kjøttfri middag med smak av jul rask middag med VegMe 

Har du lyst på en kjøttfri middag som smaker av jul, eller har du en vegetarianer i familien? Hos oss finner du alt du trenger for å lage både gode juleretter og hverdagsmiddager uten kjøtt, og en av André sine favoritter er produkter fra VegMe. 

VegMe er en serie med ferske og smakfulle veganske produkter som vil falle i smak uansett hvor mye eller lite du er opptatt av å spise kjøttfritt.

Serien består blant annet av deig, marinert pulled og boller samt majones, aioli og bearnaise – helt fri for melk, egg, konserveringsmidler og sitronsyre.

Ikke bare er VegMe-produktene gode og sunne. De er også enkle og raske å tilberede.

Produktene er rike på protein, og de passer derfor perfekt som erstatning til kjøtt, fisk eller fugl i favorittrettene dine, forteller André, som er særlig svak for vegetarbollene. 

Nå i julen, serverer han gjerne vegetar-bollene med julesaus. 

– Her får du den tradisjonelle smaken av jul på en ny og utradisjonell måte. Denne oppskriften er rett og slett en innertier for både store og små, og passer like godt til hverdags i førjulstiden, som i romjulen eller til den store julemiddagen, forteller André. 

– Server med tradisjonelt juletilbehør eller smørdampede grønnsaker, rørte tyttebær og kokte poteter. 

Oppskriften på VegMe-boller med julesaus finner du her

KJØTTFRI MIDDAG FØR JUL: VegMe-boller med julesaus er en innertier for store og små. KJØTTFRI MIDDAG FØR JUL: VegMe-boller med julesaus er en innertier for store og små.
VegMe finner du bare hos MENY!