Jul på ostefatet med Blue Stilton

Jul på ostefatet med Blue Stilton

Ost hører julen til, og spesielt blåmuggost passer godt både på frokostbordet, til julebrunsjen og til julebordet som forrett eller dessert. Har du smakt blåmuggost på pepperkaker?

Det beste med ost er at det krever minimalt med forberedelser. Et ostefat passer derfor perfekt i en travel førjulstid, eller når du vil bruke mer tid på julekos enn på kjøkkenet.

Og er det en ost du bør ha i kjøleskapet denne julen, er det en Colston Bassett Baby Blue Stilton. 

Colston Bassett Baby Blue Stilton er en fyldig og smaksrik blåmuggost Colston Bassett Baby Blue Stilton er en fyldig og smaksrik blåmuggost

Den britiske ostetypen Stilton har historie helt tilbake til 1700-tallet, og kommer i to varianter; blå og hvit. Bare seks meierier får produsere Stilton, og denne klassiske, engelske osten er stedsbeskyttet. Det vil si at osten kan kun produseres innenfor et visst område for å kunne kalles Stilton.

Hos MENY finner du Stilton fra disse ysteriene:

  • Colston Bassett
  • Cropwell Bishop Creamery
  • Long Clawson

Colston Bassett Baby Blue Stilton er en fyldig og smaksrik blåmuggost, og hver desember kjører folk fra hele Storbritannia til nettopp Colston Bassett-ysteriet for å kjøpe inn Baby Blue Stilton til jul.

Prøv gjerne kjeksen Toast for Cheese fra The Fine Cheese Co. til ostefatet i julen.

Blue Stilton med fikenmarmelade 

Selv om Stilton er god alene, er den helt nydelig med noe søtt. Blåmuggost passer for eksempel godt sammen med fikenmarmeladen fra Gangstad Gårdsysteri eller søte pærer.

Husk å ta osten ut av kjøleskapet en time før den skal serveres, slik at den får riktig temperatur og du får glede av hele smaken.

OST MED SØTT TIL: Blue Stilton er godt med noe søtt, som fikenmarmelade. OST MED SØTT TIL: Blue Stilton er godt med noe søtt, som fikenmarmelade.

Blue Stilton på pepperkake 

Liker du blåmuggost og pepperkake hver for seg, blir du raskt hektet på denne noe usannsynlige kombinasjonen. Perfekt som kveldskos, som velkomstsnack til julefesten eller til tapasbordet. Topp osten med fiken, valnøtter, eple, marmelade eller honning.

Colston Bassett Baby Blue Stilton skjæres for hånd i butikken, og du finner den i ostedisken.
Blue Stilton på pepperkake er en uslåelig kombinasjon. Topp gjerne med fiken, valnøtter, eple, marmelade eller honning. Blue Stilton på pepperkake er en uslåelig kombinasjon. Topp gjerne med fiken, valnøtter, eple, marmelade eller honning.