Den beste ribba til jul - dette er ribbene du finner hos MENY
Det har skjedd mye på ribbefronten de siste årene. Utvalget er blitt betydelig større, og nordmenn ønsker i økende grad å betale litt ekstra for kvalitet når de handler julemiddag.
- MENY har mer enn 20 varianter av ribbe. Alt fra fryst, fersk, krydret og stekt, sier Espen Schøning Lie, leder av MENY-Lauget.
Bestselgeren er fortsatt fersk tynnribbe. Mens familieribben går noe tilbake i salg, øker etterspørselen etter ulike varianter av premiumribbe.
Fersk ribbe fra ferskvaredisken
I våre ferskvaredisker finner du fersk tynnribbe, og familieribbe, fra ulike gårder rundt om i landet . Velg den ribben du liker best, og kjøp akkurat så mye som du trenger. Våre dyktige matarbeidere hjelper deg gjerne med tips og råd underveis, slik at du får med deg den beste ribba hjem.
Jæren Smak ribbe
Ribbe fra Jæren Smak er MENYs premiumribbe, og utviklet i samarbeid med MENY-Lauget. Den er godt marmorert, har god kjøttfylde og akkurat nok fett til å gi sprø svor og saftig, smakfull ribbe. Gården på Nærbø på Jæren i Rogaland har fokus på dyrevelferd. Dyrene er friske og har nok av plass å boltre seg på. De spiser de spesialfôr og får vokse seg store. I tillegg er de fri for antibiotika
Du får kjøp håndskåret Jæren Smak ribbe både fryst og fersk.
Prøv ribbe fra Jæren Smak:
Jæren Smak har MENY-lauget klassifisert som Matskatt fra Rogaland, et kvalitetsstempel som kun tildeles leverandører og produsenter som tilbyr produkter av høy kvalitet.
God dyrevelferd er viktig for godt kjøtt! Her finnes det ingen snarveier.
Grisene har ekstra romslig med plass i båsen, spesielt godt fôr, kort vei til slakteri og høyere slaktevekt, som betyr at dyrene får leve lenger og bedre.
Grøstad ribbe av frilandsgris
Dette er frilandsgriser som går fritt rundt hele året – ute eller inne. De bestemmer selv om de vil ta seg en middagslur i solen eller gå i skogen og grave etter røtter. Det gir smakfullt kjøtt og er perfekt å servere på selveste julaften.
Ferdigpakket ribbe av MENY-kvalitet
Kvalitet og smak er viktig når vi velger ut råvarer, og ribbene med MENY-merket er av spesielt god kvalitet. Ribba kommer ferdig rutet og krydret, og kan fryses ned.
Nystekt ribbe fra varmeskapet
Å steke en hel ribbe kan bli litt i meste laget når man har lyst på en forsmak av jula. Hos MENY får du nystekt ribbe i varmeskapet gjennom hele førjulstiden.
Vi har også ferdigstekt, kald ribbe for deg som vil varme den opp senere eller bruke som pålegg i tillegg til en ferdig ribbetallerken.
Ribbe fra kjente og kjære produsenter
Det er ofte sterke tradisjoner knyttet til valget av julematen, og vi har ribbe fra kjente og kjære produsenter som Gilde og Finsbråten.
Vårt billigste alternativ
Vi har både familieribbe og tynnribbe fra First Price. Her kan du velge mellom fersk, krydret tynnribbe, frossen tynnribbe eller frossen familieribbe.
Hvilken ribbe skal du velge?
Mange har en favorittprodusent eller ribbetype de alltid går for. Har du lyst til å prøve noe nytt i år? Prøv ribbe fra Jæren Smak, eller en annen godt marmorert ribbe. Her er det enkelt å få et godt resultat!
Ikke kjøp for mager ribbe. En ribbe med flotte lag fett og kjøtt gir mer smak, og fettlaget under svoren er også viktig for å få sprø svor.
Fersk eller frossen ribbe
De fleste vil ha fersk ribbe, men om du ønsker å slippe stresset med å kjøpe ribbe få dager før jul, er frossen ribbe et godt alternativ.
Du kan også kjøpe fersk ribbe tidlig i sesongen og fryse ned selv. Da er julemiddagen sikret, og du kan bruke tiden på andre ting når det nærmer seg jul.