Pinnekjøtt til jul - dette er utvalget du finner hos MENY

Pinnekjøtt til jul - dette er utvalget du finner hos MENY

Oppdatert 21. november 2023
Pinnekjøtt er tradisjonsmat i jula for mange, og de fleste har sin favorittprodusent som de vender tilbake til år etter år. MENY har et stort utvalg av ulikt pinnekjøtt, hvilken er din favoritt?

Uansett om du vil ha det aller beste pinnekjøttet av premiumkvalitet eller være så prisbevisst som mulig har MENY Norges beste utvalg av pinnekjøtt, slik at du finner noe som passer deg best.

Velg mellom røkt og urøkt pinnekjøtt

Pinnekjøtt får du hovedsaklig i to varianter, røkt og urøkt. Pinnekjøttets karakter og smak varierer fra produsent til produsent, og mange sverger til en spesiell type hver jul.

En tommelfingerregel er at om du ønsker kraftigere smak, bør du gå for røkt pinnekjøtt. 

Vårt beste pinnekjøtt fra Jacobs Utvalgte

Jacobs Utvalgte pinnekjøtt er velsmakende pinnekjøtt fra Albert Idsøe av Jæren Smak lam. Salting, modning og tørking er håndverksmessig gjort og basert på lokale oppskrifter og historiske tradisjoner.

Norgesmesteren i pinnekjøtt får du hos MENY

Norgesmesteren i pinnekjøtt får du hos MENY

Røkt pinnekjøtt fra Jacobs Utvalgte ble Norgesmester i NM i kjøttprodukter. Det samme ble MENYs egne karbonader. Her kan du lese om medaljevinnere vi har i MENY.

Pinnebog fra Jacobs Utvalgte

Nå får du også pinnebog fra Jacobs Utvalgte, som er lammebog tørket og modnet på samme vis. Dette gir en god kjøttfylde og mindre fett. Perfekt for deg som ikke er så glad i godt marmorert, klassisk pinnekjøtt.

Slik lages Norges beste pinnekjøtt fra Jæren Smak

Slik lages Norges beste pinnekjøtt fra Jæren Smak

Det er ikke tilfeldigheter som har gjort Jacobs Utvalgte-pinnekjøttet fra Jæren Smak til Norges beste. Lange dager, tålmodighet og en stor dose kjærlighet gjør pinnekjøttet helt unikt.

Pinnekjøtt fra Smedstuen Gård

Pinnekjøttet er en Matskatt fra Oslo og Akershus. Pinnekjøtt er laget av en lammeside med kam, har en rødgrå farge og er gjennomsaltet. 

Smedstuen Gård har i tillegg ganger gått helt til topps flere ganger i NM for kjøttprodukter med pinnekjøttet sitt, og det er en kjent og kjær favoritt for mange. 

Du kan også kjøpe helsider av pinnekjøtt hos MENY. Skjær dem selv, eller få en av våre dyktige matarbeidere til å skjære opp for deg i butikken. Du kan også kjøpe helsider av pinnekjøtt hos MENY. Skjær dem selv, eller få en av våre dyktige matarbeidere til å skjære opp for deg i butikken.

Pinnekjøtt fra Gilde Gourmetlam

Kjøttet tørkes i fjelluft på Gol på tørkeloft, slik det ble gjort på tradisjonelt vis før klimaskap tok over mye av denne prosessen. Dette er med på å påvirke smaken pinnekjøttet.

Gourmet lam pinnekjøtt fås både røkt og urøkt. Det røkte pinnekjøttet røykes med bøkespon og har en dempet røyksmak.

Ofte stilte spørsmål om pinnekjøtt

Ofte stilte spørsmål om pinnekjøtt

Hvor lenge skal pinnekjøttet vannes ut, hva slags saus bruker man og hvor mye trenger man til 4 personer? Her finner du svarene på de mest stilte spørsmålene i forbindelse med tilberedning av pinnekjøtt.

Pinnekjøtt fra Gilde

En klassiker for mange til julekvelden. Fås både som røkt, urøkt og som pinnebog for deg som ønsker mindre fett og mer kjøtt.

Tind pinnekjøtt

Tind leverer urøkt pinnekjøtt av høy kvalitet, og høstet gullmedalje for sitt pinnekjøtt under NM i kjøttprodukter 2023. Er du glad i urøkt pinnekjøtt, kan kanskje dette være noe å by på til julemiddagen.

Økologisk pinnekjøtt fra ASK

Økologisk Pinnekjøtt fra ASK Gård på Jevnaker. Lammene bor ute i det fri, og har Nordmarka som sommerbeite.

ASK gård ligger rett i skogkanten så dyrene kan fritt bevege seg inn og ut. Pinnekjøttet blir tørrsaltet, lufttørket og kappet i lange pinner. Resultatet er et kjøttfullt og deilig pinnekjøtt.

Pinnekjøtt fra Finsbråten

Et klassisk pinnekjøtt kappet i fine, jevne stykker og med god fettmarmorering. Finsbråtens pinnekjøtt får du både som røkt og urøkt

Pinnekjøtt fra Vossakjøt

Fra Vossakjøt får du både urøkt og tradisjonelt eldhusrøkt pinnekjøtt. I tillegg har de pinnekjøtt av sau, et ekstra smaksrikt røkt pinnekjøtt for dem som savner det lille ekstra. 

Tradisjonsrik, vestnorsk festmat med utsøkte lammesider. Sidene er saltet i lake og tørrsaltet i ryggen.

Pinnekjøtt av sau

Vanligvis lages pinnekjøtt av lam, men om du ønsker en kraftigere smak er pinnekjøtt av sau definitivt noe du burde prøve i år. 

Kjøttet tørkes, saltes og røkes på samme måte som vanlig pinnekjøtt, men sauekjøttet vil smake mye mer og er perfekt for en skikkelig pinnekjøttelsker. 

Pinnekjøtt utenom det vanlige

Har du lyst til å prøve noe annet enn tradisjonelt pinnekjøtt av lam? Hos utvalgte MENY-butikker finner du pinnesteik, pinnekjøtt av rein og pinnekjøtt av kje. 

Kjøttet er saltet, tørket og modnet på samme måte som pinnekjøttet, og vil definitivt gi en unik smaksopplevelse!

Stort utvalg pinnekjøtt fra lokale produsenter

Pinnekjøtt har sterke tradisjoner, og mange lokale produsenter lager pinnekjøtt til jul. Utvalget varierer fra butikk til butikk og hvor du befinner deg i landet. 

Vestlandet er viden kjent for sin forkjærlighet for lammekjøtt, og her kommer også tradisjoner som smalahove fra. Her finner vi også flere Matskatt-leverandører som lager pinnekjøtt av høy kvaliet med tradisjonsrike metoder. 

Emblem
Se etter Matskatt-merket i butikk når du handler pinnekjøtt. Det betyr at pinnekjøttet kommer fra nøye utvalgte produsenter med særs høy kvalitet.

Ferdig utvannet pinnekjøtt

Visste du at du også får tak i helt ferdig utvannet pinnekjøtt? Perfekt for deg som plutselig får lyst på pinnekjøtt, men har ikke tid til å vente på den lange utvanningsprosessen. 

Vårt rimeligste pinnekjøtt

Hos MENY finner du også pinnekjøtt for deg som er prisbevisst. Pinnekjøttet av lam fra First Price er et fint alternativ du både får som røkt og urøkt. 

Ønsker du mer kjøtt på pinnekjøttet, kan du prøve pinnebog. Det er bogsider av lam tørket og saltet på samme måte som pinnekjøtt.