De beste juleoppskriftene fra Kjartan og MENY-Lauget

De beste juleoppskriftene fra Kjartan og MENY-Lauget

Gode råvarer og smakfulle oppskrifter blir fantastisk julemat. Se våre beste tips og oppskrifter til ribbe, lutefisk, pinnekjøtt og nøttestek.

MENY-butikkene bugner av gode råvarer og fantastisk lokalmat fra alle kriker og kroker av vårt langstrakte land. Kjøttfull, marmorert ribbe fra Jæren Smak, pinnekjøtt av kvalitetslam og lutefisk av skrei er noe av det du kan finne hos MENY.

Her viser Kjartan Skjelde og leder av MENY-Lauget, Espen Schøning Lie, hvordan du kan lage den gode julemiddagen med spennende og smakfulle Matskatter fra Norge. 

Emblem
Se etter Matskatt-merket på nett og i butikken. Dette er nøye utvalgte varer av høy kvalitet.

Julens beste ribbe

Med vår eksklusive ribbe fra Jæren Smak blir årets julemiddag en garantert suksess. God kjøttfylte og marmorering gjør ribba saftig og smakfull. 

Her de beste tipsene fra Kjartan og Espen til årets ribbemiddag:

Trenger du flere tips? Her er våre beste oppskrifter på ribbe og tilbehør:

Pinnekjøtt

Det blir ikke jul før lukten av pinnekjøtt brer seg i huset, og vi har funnet fram det vi mener er det aller beste fra Jacobs Utvalgte, laget av A. Idsøe. 

Har du lyst på noen gode tips til å gjøre pinnekjøttet og tilbehøret enda litt bedre? Se Kjartan og Espens beste tips til pinnekjøttet:

Vårt beste pinnekjøtt:

Har du husket det gode tilbehøret til pinnekjøttet? Her er et par av våre favorittoppskrifter:

 

Gjør lutefisken til en suksess

I fiskediskene hos MENY finner du den beste lutefisken av skrei i hele sesongen. Resultatet blir en fantastisk smakfull lutefisk som flaker seg delikat på tallerkenen. 

Trenger du noen gode tips til lutefisklaget eller julemiddagen? Kjartan og Espen har flere gode tips og råd:

Vår beste oppskrift på lutefisk

Uten ertepurè, ribbefett og sennepssaus blir det ikke ordentlig lutefisk. Prøv disse oppskriftene på godt tilbehør til lutefisken:

Nøttestek

Hva skal man egentlig spise til jul når man er vegetarianer eller ønsker å spise plantebasert?

Nøttestek er det mest populære festmåltidet blant alle som ikke spiser kjøtt, og det er ikke rart! Nøttesteken er saftig med spennende smaker og er i tillegg helt nydelig i kombinasjon med vanlig juletilbehør.

Prøv MENYs nøttestek til jul:

Nøttestek er også perfekt å servere om du får vegetarianere eller veganere til bords i jula. Hos MENY får du kjøpt vår egne nøttestek, og alt du trenger å gjøre er å varme den opp og servere med tradisjonelt juletilbehør. 

Så enkelt er det å inklurere alle i høytiden.

Spør gjerne våre dyktige matarbeidere i butikken om tips og råd til julemiddagen.

Lag noe godt av restene

Det blir ofte igjen rester av både pinnekjøtt, ribbe, poteter og annet tilbehør etter julemiddagen. Istedenfor å spise ribbe mange dager på rad, kan du prøve noen av disse oppskriftene. Her er noen spennende måter å bruke julemat-restene på!

Postei av pinnekjøtt

Har du rester av pinnekjøtt? Da kan du lage en god julepostei til koldtbordet eller julefrokosten. Denne typen postei kalles også for rilettes. Server på godt, ferskt brød.

Et godt restetips er å ha skivet, stekt ribbe i steamed buns med hoisin saus. Det myke brødet til stem buns, eller yum buns som det også kalles, kan kjøpes ferdig eller lages fra bunnen.

Saftige potetkaker

Har du rester av potet? Da kan du enkelt lage saftige potetkaker, og toppe med med noe godt som røkelaks, spekeskinke eller bacon. Her får du oppskriften, samt gode tips til topping. Server gjerne på koldtbordet i julen.

Topp potetkakene med restene fra julefrokosten. Perfekt til alt fra røkelaks til spekeskinke og roastbiff.