Slik bruker du restene av lammekjøttet

Slik bruker du restene av lammekjøttet

Sitter du igjen med rester av lammelår, stek, skanker eller annet lammekjøtt? Fortvil ikke, rester av lammekjøtt er perfekt å bruke i alt fra wraps til hjemmelaget kebab eller gode gryter. Her er våre beste tips og oppskrifter

Det er fort gjort å lage litt for mye mat, spesielt når man ikke blir like mange rundt bordet som man kanskje er vant til.

Men heldigvis er det mye godt man kan lage med lammekjøttet som blir til overs. Her er noen av våre favorittoppskrifter:

Marokkansk lammegryte

Marokkansk lammegryte med spennende krydder, eple, tørket aprikos og granateple. En nydelig, hjemmelaget gryte med gode smaker.

Siden kjøttet alt er tilberedt, trenger du ikke ta hensyn til at kjøttet skal kokes mørt i gryten. Det betyr at det går mye fortere å lage gryter - alt du trenger å passe på er at grønnsakene har blitt møre.

Lammegryte med rotgrønnsaker

Oppskrift på lammegryte med rotgrønnsaker, friske urter og fransk sennep. Server gjerne med potetmos.

Gjør det enkelt med ferdig tilbehør

Strimlet lammelår i wrap

Enkel og god hverdagsmiddag. Server med godt tilbehør som rømme, hjemmelaget tomatsalsa eller det du har i kjøleskapet. 

Sandwich med lam

En enkel måte å bruke opp restene på, er å lage et godt smørbrød med lammekjøttet. Spis varmt eller kaldt, og ha gjerne chilimajones, srirachamajones eller annet smakfullt tilbehør til. 

Bruk gjerne focaccia, nystekt brød eller rundstykker. Har du bare noen dager gammelt brød tilgjengelig? Ha smør på skivene og stek dem litt i stekepannen med smørsiden ned. Da får du sprø og saftig toast - perfekt til sandwich.

Slik gjør du:

  1. Varm lammekjøttet raskt i pannen. 
  2. Legg klar to brødskiver og ha sterk chilimajones på brødskivene.
  3. Ha på tomatskiver, salat og evt andre grønnsaker du har i kjøleskapet, før du topper med lammekjøttet.
  4. Topp med den andre brødskiven med majonessiden ned. 

Lag enkle hverdagsmiddager med lam

Lag enkle hverdagsmiddager med lam

Lam er mye mer enn fårikål og lammestek. Lammekjøtt er magert, smakfullt og lett å tilberede - perfekt for hverdagsmåltidene!

Enkel wok med lam

Wok er enkel og rask mat hvor du kan bruke litt av alt du har i kjøleskapet. Perfekt for restemat og når man trenger lunsj eller middag i en fei! Server med nudler eller ris.

Emblem
Tilberedt eller stekt lam holder seg opptil 3-4 dager i kjøleskapet.

Salat med lammekjøtt og hjemmelaget dressing

Perfekt til lunsj! La restene få nytt liv i en fristende salat med gremolata som dressing - en italiensk, frisk topping med hvitløk, sitron og persille. Nydelig til lam!

Strimlet lam i ølsaus

Enkel og god hverdagsmiddag med lam, ølsaus. løk og god potetmos. Dersom du ønsker mer grønnsaker kan du gjerne tilsette grovhakket sopp.

Når du bruker restekjøtt, skal det bare varmes opp. Steker du restekjøttet for lenge blir det fort bli tørt og smakløst.

Lam i pita med yoghurtdressing

Bruk restene av lammekjøttet i en deilig rett med pita, friske grønnsaker og yoghurtdressing! Server gjerne med pommes frites. Enkel og digg mat til både lunsj og middag. 

Lammegryte med eple og rotgrønnsaker

Lammegryte er deilig, varmende middag. Prøv denne oppskriften med rotgrønnsaker og epler - enkel middag som metter mange. 

Husk det gode tilbehøret

Gjør det enkelt! Kjøp ferdig gryte- eller suppebase, og ha i lammekjøttet.