Slik serverer du svinefilet Se video

Slik serverer du svinefilet

Svinefilet er saftig og magert kjøtt med en smak som er lett å like. Server den ovnsbakt med en god salat, eller tilbered den på grillen sammen med middelhavsgrønnsaker. Svin passer også godt med søtere smaker som frukt og bær. Restene er gode i pasta med pesto.

Indrefilet av svin er det møreste kjøttet på dyret, og et godt valg når du vil ha det beste. Kjøttet egner seg godt både ovnsbakt og grillet, men husk å ikke varmebehandle for lenge, da kan kjøttet bli tørt. 

Svinekjøtt kler mange smaker, så det er enkelt å variere tilbehøret. Vi anbefaler lune, grillede grønnsaker som middelhavsgrønnsaker, maiskolber og asparges. Eller en frisk blandet salat med både grønnsaker, frukt og bær. Ha gjerne også en god ost i salaten, og søtpotet ved siden av. Ønsker du noe ekstra kan du servere med grønn pesto, en søt sennep eller BBQ saus.

Slik steker du svinefilet

Slik steker du svinefilet

Behandler du en god svinefilet riktig vil det møre kjøttet smelte på tungen. Her er triksene som gjør steking av hel indrefilet av svin til en lek.

 Indrefilet er det absolutt møreste kjøttet på dyret, og et godt valg når du vil ha det beste av det beste Indrefilet er det absolutt møreste kjøttet på dyret, og et godt valg når du vil ha det beste av det beste

Tilberedning

Enten du skal steke eller grille svinefilet gjelder samme prinsipp; først skal kjøttet brunes hele veien rundt på medium til høy varme. Så skal du skru varmen ned, eller flytte over på indirekte varme på grillen. Bruk steketermometer og la kjøttet godgjøre seg til det har en temperatur på 66-68 grader. La så hvile i noen minutter før du skjærer i det.

Helstekt svinefilet

Se oppskrift som beskriver både hvordan du helsteker, og helgriller, en saftig svinefilet.

Slik lager du fylt svinefilet

Fylt svinefilet er kjempegodt, enkelt og samtidig imponerende. I denne oppskriften bruker vi brie og spinat, men du kan også ha skivet parmesan sammen med basilikum eller grønn pesto.

Marinerte grillspyd

Svinefilet egner seg godt på grillen, både hel og i biter på spyd. Her med kuttet frukt.

Svinefilet med frisk salat og grillet halloumi

I denne oppskriften har vi kombinert grønn salat og grilled halloumi med søt ananas og appelsin.

Svinefilet med søtpotet

Svinefilet og søtpotet passer godt sammen. Se denne enkle oppskriften som også har gode smaker av bakt blomkål og chilibearnaise.

Klikk for flere oppskrifter med svinefilet