Dette er flatbird og slik tilberedes den
Det er lett å ende opp med kyllinglår og kyllingfilet når man skal grille kylling. Hel kylling tar lang tid å steke både på grillen og i stekeovnen.
Istedenfor å kjøpe både lår og filet, kan du slå to fluer i en smekk ved å grille flatbird; en hel kylling, flat på grillen.
Hva er egentlig flatbird?
Flatbird er en hel kylling som er delt på midten mellom kyllingbrystene, og brettet ut slik at den blir flat. Du kan kjøpe den ferdig delt, eller dele en hel kylling selv.
Når kyllingen brettes ut slik, tar det kortere tid før den er gjennomstekt, og den er dermed mye enklere å tilberede og steke enn en vanlig, hel kylling.
Slik griller du flatbird
Flatbird er perfekt på grillen. Grill den på indirekte varme og med steketermometer. Da blir den perfekt hver gang!
- Legg kyllingen i en stor ildfast form med skinnsiden opp. Pensle flatbirden med rapsolje, og krydre med salt og pepper.
- Sett formen på indirekte varme på grillen. La kyllingen stå i ca 30-50 minutter til den har en kjernetemperatur på 68 grader.
- Pensle kyllingen med BBQ-saus underveis, dette kan du godt gjøre i et par omganger.
- Når kyllingen er ferdig, bør den hvile i ca 10 minutter før du skjærer i den. Da er den saftig og god!
Slik ovnsbaker du flatbird
Er det ikke grillvær, eller har lyst til å tilberede flatbird utenom grillsesongen? Flatbird passer perfekt å ovnsbake, og gjør seg nærmest selv i ovnen.
- Legg kyllingen over i en ildfast form.
- Sett formen midt i ovnen og stek kyllingen i 50-60 minutter til kyllingen har en kjernetemperatur på 68°C.
- La kyllingen hvile i 5-10 minutter før du skjærer i den - da blir den ekstra saftig.
Enkel mat til hverdag og fest
Flatbird er perfekt mat når man blir litt flere enn antatt rundt bordet, eller når ventepølsene ikke strekker til.
Den gjør seg nærmest selv på grillen eller i ovnen, og alt du må passe på er å severe den med godt tilbehør.
Restemat med kylling
Skulle det bli noe til overs, er det godt å vite at middagsrestene kan få nytt liv som både lunsj eller middag i en kyllingsalat, wrap, til tacoen eller i en enkel gryte.
Her er det kun fantasien som setter grenser! Kyllingens milde smak passer nemlig til det aller meste.