Slik steker du kyllingfilet og kyllinglår

Slik steker du kyllingfilet og kyllinglår

Kylling er populært til middag og kyllingbryst og kyllinglår kan med suksess tilberedes både i panne, i ovnen og på grillen. Slik tilbereder du enkelt en saftig kylling!

Kyllingkjøtt er perfekt til middag. Det milde kjøttet kler mange smaker, er proteinrikt og magert. Men magert kjøtt kan fort bli tørrstekt om man ikke passer på. Her er våre beste tips og triks for en saftig kylling - hver eneste gang.

Slik steker du kyllingfilet i stekepanne

Noen synes det er vanskelig å unngå tørrstekt kyllingfilet da de er engstelige for å ikke steke den godt nok.

Perfekt kylling hver gang? Trikset er å bruke steketermometer!

Slik gjør du:

 1. Krydre kyllingfileten med valgfritt krydder eller salt og pepper. 
 2. Varm opp stekepannen til middels varme, og legg i kyllingfileten. Steker du med skinn, legger du skinnsiden ned. 
 3. Stek fileten ca 2 minutter på hver side for å få en god stekeskorpe.
 4. Skru ned til lav varme og etterstek 4-6 minutter avhengig av størrelsen på fileten. Bruk gjerne steketermometer, kyllingfileten er ferdig når den er 65°C.

Slik steker du kyllingfilet i ovn

Enten du vil steke en stor kyllingfilet eller steke kylling til mange er det enkelt å steke kyllingfilet i ovnen:

 1. Krydre kyllingfileten etter ønske eller med salt og pepper. 
 2. Brun kyllingfileten kjapt på begge sider i stekepannen til den har fått stekeskorpe.
 3. Stekes i ovn på 180°C i ca 15 minutter avhengig av størrelse. Bruker du steketermometer, tar du ut kyllingfileten når den når 65°C.
 4. La kyllingen hvile i 5 minutter og server.
La fileten hvile noen minutter, da får kjøttsaften "satt seg" i kjøttet og du kan nyte en saftig kyllingfilet til middag.
Slik griller du kyllingfilet

Slik griller du kyllingfilet

Kylling på grillen er både godt, enkelt og litt sunnere grillmat. Hvordan grille kyllingfilet uten at den blir tør, spør mange. Lær hvordan du griller kyllingfilet ved hjelp av direkte og indirekte varme, og sikrer et saftig resultat.

Slik steker du kyllinglår

Tilberedning av kyllinglår gjøres på omtrent samme måte som kyllingfilet. Den store forskjellen er at kyllinglår ofte har skinn og bein i motsetning til filet som oftest er uten skinn og er benfri.

Slik gjør du:

 1. Kyllinglår har skinn som blir ekstra sprøtt om du bruner det raskt på høy varme i stekepannen, for deretter å steke det ferdig i ovnen.
 2. Stek deretter kyllinglåret i ovnen på 180°C i ca 15-20 minutter, og bruk steketermometer.
 3. Ta ut kyllinglåret når det har en kjernetemperatur på 65°C. La kyllinglåret hvile i 5 minutter så kjøttsaften får satt seg i kjøttet. 
Kyllinglår med sprøstekt skinn er enkelt å få til selv, men du får også kjøpt nygrillet kyllinglår fra varmeskapet i alle MENY-butikker. Kyllinglår med sprøstekt skinn er enkelt å få til selv, men du får også kjøpt nygrillet kyllinglår fra varmeskapet i alle MENY-butikker.

Bruk steketermometer

Steketermometer er det beste redskapet for å sikre gjennomstekt, men ikke tørt kjøtt. Pass på at du ikke stikker steketermometeret så det treffer bein, da får du feil kjernetemperatur på kjøttet. 

Hos MENY finner du også nygrillet kylling, kyllinglår og saftige buffalowings i varmeskapet. Perfekt til lunsj, middag eller mat på farten!

Ferdigstekt kylling

Litt dårlig tid, eller har du lyst på kylling til lunsj? Hos MENY finner du flere varianter ferdigstekt kylling. Disse kan fint spises kaldt og er derfor enkelt å tilsette i en salat, wraps, baguett, på pizza eller i andre raske retter.

Ferdigstekt kylling egner seg også godt til rask oppvarming om du vil nyte et varmt måltid. Varm dem kjapt på høy varme i stekeovnen, i stekepannen med olje eller smør eller på grillen.

Ønsker du å sikre at de er helt gjennomvarme uten å risikere og tørrsteke dem, kan du sette en skål med litt eplejuice i ovnen (eller på grillen over indirekte varme) og la kjøttet ligge i væsken til de er varme. 

Prøv disse i en god kyllingwrap: