Litt sunnere lunsj på hjemmekontoret

Litt sunnere lunsj på hjemmekontoret

Er du en av dem som fortsatt jobber hjemme nå og da? En god lunsj er et viktig avbrekk i arbeidsdagen, og hva du spiser kan påvirke energinivået og motivasjonen resten av dagen. Her er våre beste tips til god, mettende og litt sunnere lunsjretter.

For mange blir det brødskiver til lunsj fordi det er kjapt og enkelt, men hva med å ta noen minutter ekstra og lage noe bedre og mer variert?

En god omelett med rester

Omelett treffer på det meste. Her får du egg, som er fulle av god næring, og du kan bruke det meste av rester i - gjerne både grønnsaker og kjøtt. I tillegg går det fort, smaker kjempegodt og kan varieres etter hva du har i kjøleskapet. Topp gjerne med litt revet ost som du lar smelte.

Emblem
Bruk rester av kjøtt og grønnsaker i omeletten, for mindre matsvinn. Tilbered på middels varme under lokk.

Meksikansk eggerøre

En annen variant er «Huevos a la Mexicana» er en populær frokost i Mexico, perfekt hvis du har rester fra helgens taco. Dette er eggerøre med hakket løk, tomater og grønn chili. Server gjerne med avokado og små tortillas ved siden av.

Grøt til lunsj

Havregrøt har alltid vært populært her til lands, men husk at du kan lage grøt av alle typer gryn, som byggryn, risgryn, havregryn og hirse.

Tilsett gjerne også chiafrø, linfrø og hakkede nøtter for ekstra næringsrik grøt som metter lenge. Eller topp med nøttesmør eller bær.

Lag en varmende byggrynsgrøt

Med byggryn får grøten en litt grovere konsistens og fin tyggemotstand. Bygg har en lett nøtteaktig smak, som gjør grøten ekstra god! 

Vi har laget grøten med like deler havregryn og byggryn, lettmelk og litt salt. Du kan fint bruke vann, eller blande vann og melk.

Byggryn må ofte bløtlegges først og de krever litt koking før du tilsetter havregryn. Til gjengjeld smaker de veldig godt.

Å spise lunsjen foran PC-en er ikke så hensiktsmessig - hjernen trenger nemlig pause fra arbeidsplassen den og! Sett deg et annet sted i huset og nyt lunsjen i ro og mak.

Lag en god salat

Sørg for å ha godt med grønnsaker hjemme, og lag en rask salat når du er sulten. Hos MENY kan du også plukke med deg en variert salat fra salatbaren.

For en variert og ekstra god salat anbefaler vi å tilsette ost, nøtter, kikerter og en god dressing. Du kan også tilsette fullkornspasta, eller rester av kylling, svin eller annet du har tilgjengelig.

Populære ost- og skinkesnurrer

Disse populære snurrene kan du bake når du gar tid og legge i fryseren. Legg én eller to på benken om morgenen, så er de tint til lunsj. Bytt gjerne halvparten av melet med en grovere type, og tilsett litt kuttede grønnsaker som paprika, sopp eller brokkoli. Da blir de litt sunnere, med mer fullkorn og fiber.

Slike snurrer kan også være en bra måte å få i barna grønnsaker på. Stekt paprika i biter, små biter av stekt brokkoli, mais og revet gulrot fungerer godt. Du kan også bruke vanlig, revet ost hvis du foretrekker det
Brød med spennende pålegg

Brød med spennende pålegg

Ferskt brød med godt pålegg kan utgjøre en fristende og næringsrik lunsj, men mange av oss har en tendens til å spise det samme igjen og igjen. Her er våre beste tips!

Gjør det enkelt med ostesmørbrød

Ostesmørbrød er en enkel oppgradering av brødskiven! Prøv en god sennep, litt tomat og din favoritt ost og skinke.

Du kan også steke et dobbelt ostesmørbrød i en stekepanne med litt smør. Da får du en ekstra sprø og god toast!

Litt sunnere mellommåltider og snacks

Er du en som trenger litt påfyll mellom de store måltidene? Pass på å kjøpe nok frisk frukt, dette er perfekt både som snacks og mellommåltid.

I tillegg inneholder fruk en rekke nyttige næringsstoffer som passer godt når du merker at du trenger en liten ekstra boost.

Hos MENY får du fersk og ferdigkuttet frukt. Perfekt som mellommåltid eller når du har lyst på noe søtt. Hos MENY får du fersk og ferdigkuttet frukt. Perfekt som mellommåltid eller når du har lyst på noe søtt.
Ha gjerne frukt i naturell yoghurt og topp med en håndfull hakkede nøtter.

Smoothie

Smoothie er også knallgodt til lunsj, og denne kan du ta på farten om du skal ut på "walk and talk" eller bare trenger litt frisk luft. Sørg for å ha banan, bær i fryseren og gjerne noe avokado for sunt fett, så er du klar.