Litt sunnere lunsj på hjemmekontoret

Litt sunnere lunsj på hjemmekontoret

Arbeidshverdagen har blitt snudd på hodet for de fleste, og mange tilbringer mye tid på hjemmekontor eller hjemmeskole. En god lunsj er et viktig avbrekk i arbeidsdagen, og her er våre beste tips til god, mettende og litt sunnere lunsjretter.

Det er fort gjort å gå for de samme gamle brødskivene eller knekkebrødene til lunsj når sulten melder seg. Hvorfor ikke bytte ut brødskivene med varierte og næringsrike lunsjretter? 

Å spise lunsjen foran PC-en er ikke så hensiktsmessig - hjernen trenger nemlig pause fra arbeidsplassen den og! Sett deg et annet sted i huset og nyt lunsjen i ro og mak.

Lag en god omelett til lunsj

En smaksrik omelett er en fantastisk måte å få i seg både egg, melk og grønnsaker på. Egg inneholder alle næringsstoffene kroppen trenger for å vokse og vedlikeholdes - bortsett fra vitamin C. 

Bondeomelett med chorizo

Denne bondeomeletten inneholder økologisk chorizo fra Ask Gård, og Bufarost fra Valdres. Finhakket løk og babyspinat gjør den enda bedre og sunnere.

Emblem
Stek omeletten på lav varme, vær tålmodig, så stivner den uten å svi seg i bunnen.

Meksikansk eggerøre

«Huevos a la Mexicana» er en populær frokost i Mexico og en spennende vri på den klassiske eggerøren. Den inneholder smaksrike tomater, grønn chili og løk.

Grøt til lunsj

Vi nordmenn har spist grøt til alle tider og du kan lage den av blandt annet byggryn, risgryn, havregryn og hirse. Næringsrik mat som metter lenge og er en god start på dagen.

Lag en varmende byggrynsgrøt

Med byggryn får grøten en litt grovere konsistens og fin tyggemotstand. Bygg har en lett nøtteaktig smak, som gjør grøten ekstra god! 

Vi har laget grøten med like deler havregryn og byggryn, lettmelk og litt salt. Du kan fint bruke vann, eller blande vann og melk.

Topp gjerne grøten med hakkede valnøtter og et dryss kanel Topp gjerne grøten med hakkede valnøtter og et dryss kanel

Topp grøten med yoghurt, frukt, nøtter og bær, så får du en sammensatt og næringsrik frokost eller lunsj. Grøten er også perfekt å lage for sultne barn etter trening og aktivitet.

Byggryn må ofte bløtlegges først og de krever litt koking før du tilsetter havregryn. Til gjengjeld smaker de veldig godt.

Prøv også en av disse oppskriftene til lunsj:

Knekkebrød på nye måter

Knekkebrød på nye måter

Knekkebrød er mest populært til frokost og lunsj med pålegg på, men knekkebrød kan brukes til så mye mer! Her er våre tips og oppskrifter til spennende måter å bruke knekkebrød på.

Populære ost- og skinkesnurrer

Ost- og skinkesnurrer er en av våre mest populære oppskrifter. Du kan gjøre snurrene litt sunnere ved å tilsette grovere mel og grønnsaker. 

Disse hjemmebakte knutene fylt med kremost, kokt skinke og vårløk er supre til lunsj eller i matpakken. Du kan gjøre snurrene litt sunnere ved å tilsette grovere mel og grønnsaker. fullkorn eller rug, så blir de litt grovere.

Slike snurrer kan også være en bra måte å få i barna grønnsaker på. Stekt paprika i biter, små biter av stekt brokkoli, mais og revet gulrot fungerer godt. Du kan også bruke vanlig, revet ost hvis du foretrekker det

Litt sunnere mellommåltider og snacks

Er du en som trenger litt påfyll mellom de store måltidene? Pass på å kjøpe nok frisk frukt, dette er perfekt både som snacks og mellommåltid. I tillegg inneholder fruk en rekke nyttige næringsstoffer som passer godt når du merker at du trenger en liten ekstra boost.

Ha gjerne frukt i naturell yoghurt og topp med en håndfull hakkede nøtter. Nam!

Hos MENY får du fersk og ferdigkuttet frukt. Perfekt som mellommåltid eller når du har lyst på noe søtt. Hos MENY får du fersk og ferdigkuttet frukt. Perfekt som mellommåltid eller når du har lyst på noe søtt.

Gjør det enkelt med ostesmørbrød

Trenger du en kjapp lunsj i en fei? Et enkelt ostesmørbrød kan være mye mer enn bare smeltet ost og skinke. Bruk det du har i kjøleskapet - her er det bare fantasien som setter grenser.

Du kan enkelt lage varm toast i stekepannen. Lag for eksempel en smaksrik dobbeltdekker med cheddar, avokado, chorizo og ruccola.

Du kan enkelt lage varm toast i stekepannen. Stek i litt smør til brødet er gyllent og osten har smeltet. Knasende sprøtt på utsiden, og med mye smak!

8 ting du kan gjøre med tørt brød

8 ting du kan gjøre med tørt brød

Har du gammelt brød til overs? Ikke kast tørt brød før du har prøvd disse oppskriftene.

Grovt brød med luksuspålegg 

Brødskvier til lunsj trenger ikke være kjedelig om du gjør litt ekstra ut av pålegget. Hva med en enkel eggesalat

Restemat eller småslappe grønnsaker er et perfekt utgangspunkt for en god lunsj! Lag en rask wok, fristende toast eller en lunsjwrap med det du finner i kjøleskapet.