Litt sunnere lunsj på hjemmekontoret

Litt sunnere lunsj på hjemmekontoret

Mange spiser nå mer lunsj hjemme enn de gjorde før. En god lunsj er et viktig avbrekk i arbeidsdagen, og hva du spiser kan påvirke energinivået og motivasjonen resten av dagen. Her er våre beste tips til god, mettende og litt sunnere lunsjretter.

Det er fort gjort å gå for de samme gamle brødskivene eller knekkebrødene til lunsj når sulten melder seg.

Hvorfor ikke bytte ut brødskivene med varierte og næringsrike lunsjretter, eller i det minste toppe dem med noe litt mer spennende?

Lag en god omelett til lunsj

En smaksrik omelett er en super måte å få i seg både egg og grønnsaker på. Egg inneholder alle næringsstoffene kroppen trenger for å vokse og vedlikeholdes - bortsett fra vitamin C.

Stek omeletten på lav til medium varme, gjerne med lokk, da brenner den seg ikke i bunnen.

Emblem
Bruk gjerne rester i en god omelett, da metter den mer og du kaster mindre mat!

Meksikansk eggerøre

Et annet godt tips til lunsj med egg, er denne eggerøren med en vri. «Huevos a la Mexicana» er en populær frokost i Mexico og en spennende vri på den klassiske eggerøren. Den inneholder smaksrike tomater, grønn chili og løk.

Grøt til lunsj

Vi nordmenn har spist grøt til alle tider og den kan lages av ulike typer gryn, som byggryn, risgryn, havregryn og hirse.

Tilsett gjerne også chiafrø, linfrø og hakkede nøtter for ekstra næringsrik grøt som metter lenge. Se hvor enkelt det er å lage smakfull havregrøt:

Lag en varmende byggrynsgrøt

Med byggryn får grøten en litt grovere konsistens og fin tyggemotstand. Bygg har en lett nøtteaktig smak, som gjør grøten ekstra god! 

Vi har laget grøten med like deler havregryn og byggryn, lettmelk og litt salt. Du kan fint bruke vann, eller blande vann og melk.

Byggryn må ofte bløtlegges først og de krever litt koking før du tilsetter havregryn. Til gjengjeld smaker de veldig godt.

Prøv også en av disse oppskriftene til lunsj:

Å spise lunsjen foran PC-en er ikke så hensiktsmessig - hjernen trenger nemlig pause fra arbeidsplassen den og! Sett deg et annet sted i huset og nyt lunsjen i ro og mak.

Lag en god salat

En mettende og god salat er perfekt lunsj! Hos MENY kan du plukke med deg en variert salat fra salatbaren, eller ingrediensene du trenger for å lage ulike varianter gjennom uken.

For at salaten skal mette ekstra godt anbefaler vi å ha kikerter eller bønner, gjerne noen nøtter, og en god ost i salaten. Fullkornspasta metter også godt, og du kan variere med kylling, skinke eller reker i tillegg.

Det er nettopp det som er så fint med salater, de kan varieres i det uendelige!

Knekkebrød på nye måter

Knekkebrød på nye måter

Knekkebrød er mest populært til frokost og lunsj med pålegg på, men knekkebrød kan brukes til så mye mer! Her er våre tips og oppskrifter til spennende måter å bruke knekkebrød på.

Populære ost- og skinkesnurrer

Ost- og skinkesnurrer er en populær oppskrift. Bytt gjerne halvparten av melet med en grovere type, og tilsett litt kuttede grønnsaker som paprika, sopp eller brokkoli. Da får du litt sunnere snurrer!

Disse hjemmebakte knutene fylt med kremost, kokt skinke og vårløk er supre til lunsj eller i matpakken. Du kan gjøre snurrene litt sunnere ved å tilsette grovere mel og grønnsaker. fullkorn eller rug, så blir de litt grovere.

Slike snurrer kan også være en bra måte å få i barna grønnsaker på. Stekt paprika i biter, små biter av stekt brokkoli, mais og revet gulrot fungerer godt. Du kan også bruke vanlig, revet ost hvis du foretrekker det
Brød med spennende pålegg

Brød med spennende pålegg

Ferskt brød med godt pålegg kan utgjøre en fristende og næringsrik lunsj, men mange av oss har en tendens til å spise det samme igjen og igjen. Her er våre beste tips!

Gjør det enkelt med ostesmørbrød

Ostesmørbrød er en enkel oppgradering av brødskiven! Prøv en god sennep, litt tomat og din favoritt ost og skinke.

Du kan også steke et dobbelt ostesmørbrød i en stekepanne med litt smør. Da får du en ekstra sprø og god toast!

Litt sunnere mellommåltider og snacks

Er du en som trenger litt påfyll mellom de store måltidene? Pass på å kjøpe nok frisk frukt, dette er perfekt både som snacks og mellommåltid.

I tillegg inneholder fruk en rekke nyttige næringsstoffer som passer godt når du merker at du trenger en liten ekstra boost.

Hos MENY får du fersk og ferdigkuttet frukt. Perfekt som mellommåltid eller når du har lyst på noe søtt. Hos MENY får du fersk og ferdigkuttet frukt. Perfekt som mellommåltid eller når du har lyst på noe søtt.
Ha gjerne frukt i naturell yoghurt og topp med en håndfull hakkede nøtter.

Emblem
Har du rester av frukt, bær og yoghurt? Lag en frisk og god smoothie!