Havsnø - Gossen
I havgapet utenfor Romsdalshalvøya, nærmere bestemt på øya Gossen ligger Norges eneste saltverk. Folket bak HAVSNØ med Michal Bietz i spissen, har pustet liv igjen til den stolte norske salttradisjonen med røtter tilbake til vikingtiden, og produserer havsalt av høyeste kvalitet med renhet og smak som speiler norsk natur.
Dette blir lagt merke til!
HAVSNØ er saltet som brukes hos de aller beste restaurantene i Norge; Maaemo, Re-Naa, Kontrast, Credo, Fagn, Under, Vaaghals og CODE. I tillegg hos Geranium i Danmark og VYN i Sverige.
Håndhøstede sjøsaltflak
HAVSNØ - håndhøstede sjøsaltflak, kommer fra det kalde, klare vannet i Saltsteinsleia, som henter sitt vann fra Norskehavet. Flakene inneholder over 30 mineraler, som gir saltet en kraftig, sprø smak uten bitterhet.

Det begynte med en påsketur
Michal Bietz vokste opp i Portland, Oregon på vestkysten av USA. Portland ligger i den fruktbare Williamette Valley, og er omringet av økologiske gårder, rancher, vingårder, elver og hav med fersk fisk. Alt dette har skapt en by med en lidenskapelig matkultur og Michal var en aktiv og skapende del av denne kulturen.
Hun flyttet til Oslo med sin norske mann og deres to sønner i 2011, men det var på øya Gossen, hvor mannes familie kom fra, at hun følte seg mest hjemme. Familiens lille småbruk ligger ved veis ende på øya Gossen i Møre og Romsdal.
Fra eiendommen er det utsikt rett ut mot det åpne hav på ene siden og majestetiske fjell på innlandssiden, og bare lyd av vind og hav. Under en påsketur til Gossen i 2012 myste Michal Bietz Øverland utover havet og spurte seg selv: Hvorfor er det ingen som lager norsk havsalt?
Så satte hun i gang.
Startet med krabbekoker
Michal og mannen kjøpte plastdunker, dro ut med båten og hentet opp sjøvann. De fylte en krabbekoker til randen og lot den putre i åtte timer. Innsiden av krabbekokeren var stygg og brent, men i bunnen lå en dam av sjøvann, og midt i dammen en liten haug kritthvite krystaller. De så ut som snøfnugg.
Michal fikk salt på tann. De kjørte fra Gossen til Oslo med hundre liter sjøvann baki bilen og kokte frem mer havsalt hjemme i leiligheten.
Jeg var som besatt og bestemte meg for å lage gourmetsalt av like god kvalitet som franske Sel de Guérande. – Og det fikk jeg til!
Enestående smak og moderne, bærekraftig produksjon
Nå produseres det gode havsaltet i fabrikken på Karlsholmen med rent sjøvann som eneste ingrediens og kun fornybar energi i driften.
Den manuelle produksjonsprosessen og den naturlige mineralrikdommen i saltet, som gir det en særpreget smak og tekstur, gjør HAVSNØ unikt, ikke bare i Norge, men i verden. HAVSNØ er 100% rent, naturlig, og uten tilsetningsstoffer, og den intense smaken gjør at man kan bruke mindre salt i maten. Dette er norsk havsalt på sitt beste – fra hav til bord, med respekt for både tradisjon og miljø
På lag med de beste
De aller beste restaurantene I Norge, med de mest anerkjente kokkene, bruker HAVSNØ på sitt kjøkken. Noen av disse er Maaemo, Re-Naa, Kontrast, Credo, Fagn, Under, Vaaghals, CODE, og mange flere. Utenfor Norge har vi også Geranium i Danmark og VYN i Sverige.
Det norske kokkelandslaget (NKL) bruker også HAVSNØ i alle sammenhenger, og Håvard Onsøyen er et eksempel på en av kokkene som bruker HAVSNØ hele tiden. Og HAVSNØ brukes også som ingrediens i flere anerkjente produkter som Rørossmør, Frosta Chips, Fjåk Sjokolade, B.Culture, Lofoten Seaweed og Midsummer Hotsouce.
HAVSNØ eksporteres også til USA og flere europeiske land.
HAVSNØ er det eneste norske saltet, og du finner det i alle MENY- butikker.
