Sandnes bakeri

Sandnes bakeri

Rett fra ovnen. Rett fra hjertet. Rett hjem

Historien til Sandnes Bakeri er litt sprø, egentlig. Vi – Ragnar og Rune – traff hverandre på gamle Grans, som er Eddis bakeri. Vi hadde begge hodet fullt av drømmen om å starte opp et eget bakeri, styre selv, ikke bli ledet av andre. Så det gjorde vi. Det var tidlig i 2003.

Vi visste at vi kunne bake. Men vi visste også at vi måtte få tak i kunder. Da Helgø bestilte prøvesmaking, ville vi være på den sikre siden. Så vi troppet opp med ti kasser assorterte brødvarer.

De syns nok det var i meste laget, men det må ha gjort inntrykk. For to måneder senere, den 2. mai 2003, kunne Sandnes Bakeri levere sitt aller første parti: 200 brød til Helgøs ulike butikker.

Historien om Sandnes Bakeri har så vidt begynt. Vi skal sørge for at den fortsetter. Og vi har ikke som mål å bli størst. Vi vil bare være sprøest!

Det var starten. Derfra gikk det fort. MENY kom til, så Ica, Spar, flere videregående skoler og en del bedrifter. Vi bakte stadig flere brød, omsatte for stadig flere kroner. Det skal vi fortsette med, natt etter natt, fra våre romslige og topp moderne lokaler mellom Kvernaland og Klepp.

Rene råvarer

Vi er opptatt av rene råvarer. Av gode håndverkstradisjoner. Av å ha respekt for faget. Det merkes på smaken, mener mange. Sånt liker vi å høre. For selv om brødet du kjøper er aldri så mye ditt, er det litt vårt også.

Vi startet opp i Sandnes. Etter hvert trengte vi nye og større lokaler, og i juli 2008 flyttet vi til Klepp Stasjon. Her står vi godt rustet til å satse videre.

Og det vil vi. Stadig flere saftige brød skal bakes og leveres rykende ferske – til dagligvarehandlere og kjøpmenn, til kantiner, skoler og barnehager. Det samme skal horn, rundstykker, skoleboller, wienerbrød, kakemenn og alt det andre.

Fra Randaberg i nord til Sokndal i sør skal lyden av sprø skorper høres og duften av nybakte godsaker kjennes. Digg det!

Bakervarene til Sandnes bakeri får du i utvalgte MENY-butikker i Rogaland