Stangeland Mølle - Sandnes

Stangeland Mølle - Sandnes

Femtegenerasjons mølledrift med stor suksess.

I 1864 fikk Olaus Aareskjold vann på havremølla, og dag er det tre fra fjerde- og femtegenerasjon som driver videre i tippolderfarens ånd.

Stangeland Mølle produserer bare av norsk korn fra Odal, hvor ifølge driverne kvaliteten er fantastisk. Det er også bare norske poteter i raspeball-blandingen – noe de er stolte av.

Kjøp produktene til Stangeland Mølle hos MENY

Populært flere steder i landet

- Vi har produsert raspeballer i en årrekke, og synes det er fantastisk gøy å få ”hjelpe” det norske folk med en enkel raspeballmiddag. Vi har aldri påstått at de er bedre enn mors hjemmelagde, men det er en enkel og god blanding til de som ikke ønsker eller kan lage fra bunn av.

Da de først startet opp med raspeballer, veide de en og en pose for hånd i potetsekker på fem kilo. Etter hvert som tiden gikk og interessen økte, fikk de anledningen til å investere i en pakkemaskin så alt går automatisk.

I dag kommer raspeballposene i en-kilos forpakninger og er tilgjengelig stort sett i hele landet for de butikkene som ønsker å ta det inn.

Det største volumet går utvilsomt til raspeballspiserne på Vestlandet, men interessen øker også i områder som Trøndelag og Østfold. Kanskje er det utflyttede vestlendinger på Østlandet som spiser det, eller kanskje andre deler av landet har fått smaken på den vestlandske spesialiteten?

Uansett setter Stangeland Mølle i alle fall stor pris på alle raspeballspisere, enten det er i nord, sør, øst eller vest. Tradisjonsmiddager er inn i tiden, og heldigvis er det mange i Norges land som liker raspeballene deres.

Produktene til Stangeland Mølle får du i utvalgte MENY-butikker i Rogaland.