Røra bakeri - Inderøy

Røra bakeri - Inderøy

Trøndersk festmat

Det finnes mange festmat-tradisjoner i Trøndelag og en av de største er sodd og Skjenning. 

Skjenning er et fest-flatbrød, en søt delikatesse og den passer utmerket til de fleste matretter som en nydelig smaksforsterker! Skjenningen består i hovedsak av potet og havremel og blir under steking smurt med en blanding av H-melk og sukker.Dette gir en dempet søtlig karamellisert smak.

Uttrykket Fra jord til bord og kortreist mat passer til fulle på dette produktet, da alle råvarer hentes i nærmiljøet. Havremelet må nevnes spesielt, da det dyrkes på gården og males på gårdens egen mølle, før det benyttes i gårdens bakeri.

Oppstarten av Røra Bakeri ble gjort på  gården Grandan Midtre i Inderøy Kommune i 1994, og intensjonen var å ta vare på en utdøende, flere hundre år gammel bakertradisjon. 

I 2006 fikk produktet Skjenning tildeltBeskyttet Opprinnelse Betegnelse fra organisasjonen MATMERK Dvs. at vårt distrikt har fått tildelt enerett på verdiskapningen av skjenning.

Røra Bakeri produserer også et hverdags flatbrød, Røra Flatbrød.  Dette brødet ble tildelt  utmerkelse i gull underLandskonkurranse for spekemat og flatbrød i 2010.

Flatbrød fra Røra Bakeri får du i utvalgte MENY-butikker i Trøndelag