Snadder og Snaskum - Rissa

Snadder og Snaskum - Rissa

Norges eldste og beste blåskjelleverandør.

Gründer, entusiast og snadderkonge Magne Hoem driver i dag det som er Norges eldste blåskjelleverandør, og har selv vært med hele veien.

De økologiske blåskjellene dyrkes og pakkes lokalt Rissa i Sør-Trøndelag. Blåskjellene er kåret til Norges beste på grunn av størrelse, utseende, matinnhold og den gode smaken skjellene har.

Et eventyr i norsk sjømathistorie

Det hele startet i 1975, da Trondheimsgutten Magne Hoem var på kanotur i Trøndelag med venner. Turfølget fant blåskjell, og la dem i gryta. Magne likte smaken, og da han året etter flyttet til Rissa for å gå på skole, fikk han øynene opp for forekomsten av blåskjell i Rissastrømmen.

Dette var starten på et aldri så lite eventyr i norsk sjømathistorie, og i 1980 etablerte Magne Snadder & Snaskum.

Blåskjell var ikke vanlig kost på den tiden, og mange mente han var sprø som begikk seg ut på det. Magne var kreativ og dyktig, og drev under åpen himmel med enkle hjelpemidler.

Først i 1986 sto det første pakkeanlegget klart. Da ble også Magnes brødre ansatt, Rune og Steinar Bredesen, som fortsatt arbeider ved bedriften.

- Blåskjellene produseres på en bærekraftig måte, og det stilles strenge krav til kvalitet. Prinsippet for blåskjelldyrking er å arrangere vokseplasser der det er optimale forhold med hensyn til strøm og næring. Blåskjellene lever av å filtrere mikroskopiske alger og småplanter fra sjøvannet som strømmer forbi, forteller Magne.

Alle som har et forhold til sjømat i Norge vet hvem Snadderkongen er, og vet at kvalitet på blåskjellene og leveringsdyktighet er viktigere for ham enn noe annet.

I dag produserer bedriftens 13 årsverk i overkant av 600 tonn blåskjell per år, til glede for fornøyde blåskjellspisere i både inn- og utland.

Blåskjell fra Snadder og Snaskum får du i alle MENY-butikker.