Det Gamle Røgeri

Det Gamle Røgeri

Midt i Sandefjord sentrum finner du Det Gamle Røgeri. Det Gamle Røgeri spesialiserer seg på ekte håndverk etter gamle tradisjoner. De bruker den tiden som kreves for å skape en fantastisk smaksopplevelse med de beste råvarer fra hav og land.

Det Gamle Røgeri åpnet sine dører i Sandefjord sentrum i 2014. Det hele startet da Anne og hennes partner Odd Kåre ønsket å gjenopplive gamle tradisjoner i sitt eget røkeri. Odd Kåre hadde lært seg håndverket gjennom tidligere arbeidsliv, mens Anne var regnskapsfører og tok seg av alt papirarbeidet. 

Anne fører tradisjonen videre

Da Odd Kåre ble syk, måtte Anne lære seg kunsten å røke selv. Det var ingen enkel oppgave, men med tålmodighet og dedikasjon klarte hun å mestre kunsten. Hun har videreført den gamle tradisjonen og skapt en bedrift som er kjent for sine deilige og velsmakende produkter.

Annes røkte laks ble kåret til best i blindtest med overskriften: «Vinneren er helt spesiell». Det var beviset på at Odd Kåre sin kunnskap var overført og i trygge hender.

Ekte håndverk og rene råvarer

Det Gamle Røgeri spesialiserer seg på ekte håndverk etter de samme oppskrifter og prosesser som på 1800 tallet. - Vi bruker ikke nitritt eller andre kunstige tilsetninger i vår produksjon, forteller Anne. Vi tilsetter bare tid og havsalt før kjøttet eller fisken henges i våre spesialbygde røykeovner. Det er kun flismengden som bestemmer temperaturen i røykeovnen, noe som variere med vær og vind. Derfor er erfaring og forståelse viktig for å få det samme gode resultatet hver gang.

- Vår første kunde, en prisvinnende kokk, likte meget godt våre varer, fordi som det ble sagt, mat skal smake av dyret det er laget av, ikke for mye salt eller røyk. Noe våre varer innfrir, forteller Anne stolt.

Vi bruker ikke nitritt eller andre kunstige tilsetninger i vår produksjon. Vi tilsetter bare tid og havsalt.

Produksjonene er basert på håndverk og tradisjonelle oppskrifter Produksjonene er basert på håndverk og tradisjonelle oppskrifter

Røkte fiskeprodukter fra Det Gamle Røgeri

Anne snakker gjerne mye og engasjert om de delikate produktene fra Det Gamle Røgeri. Les hva hun forteller og anbefaler under.

Røkt hval
Vårt kaldrøkte hvalkjøtt har en nydelig smak og blir servert som carpaccio på velrennomerte restauranter. Kaldrøkt hval kan også nytes hjemme når du vil unne deg noe spesielt og godt. Smaker ypperlig med tyttebærrømme, flatbrød og litt grønt til, eller som wraps. Godt til hverdag og fest. 

Røkt laks
Kaldrøkt laks blir saltet i lake med vår særegne metode. Når saltebehandling er over, kaldrøykes den over flis i våre selvbygde ovner og modnes før pakking. Vår røkte laks ble kåret til Best i blindtest hvor overskriften var: «vinneren er helt spesiell». Røkt laks brukes i utrolig mange varierte matretter, som middag, på brødskiva, i salater og i lefseruller for å nevne noen. 

Røyksteamet gravet laks
Laksefile blir gravet med salt, sukker, krydder og dill. Den gjennomgår en spesiell røykeprosess etter at den er gravet, noe som resulterer i en unik og deilig smak. Våre kunder sier «har aldri smakt så nydelig gravlaks før». Jeg anbefaler alltid å servere den med dillstuede poteter og mild sennepssaus.

Varmrøkt ål
Varmrøkt ål er en nydelig delikatesse som har blitt svært populær. Ålen vår er lokalt fisket utenfor Tønsbergfjorden der utvalgte fiskere får en fastsatt kvote hvert år. Ålen er sterkt regulert og blir kun fisket i forbindelse med forskning på bestanden, men godt smaker den og spesielt sammen med eggerøre og grovt brød, eller som forrett slik våre restaurantkunder benytter den til.

Varmrøkt makrell
Hos oss har varmrøkt makrell en fast plass i sortimentet, og selv om mange er kjent med røkt makrell, får vi ofte høre at denne er spesielt god. Deilig på brødskiva eller som middag.

Røkt torsk
Røkt torsk er fantastisk som middagsmat. Vi er nøye på å kombinere salt og røyking slik at dette ikke dominerer og den fantastiske smaken av torsk kommer til sin rette. Må trekkes som vanlig fersk torsk med bittelitt salt i vannet. Serveres gjerne med bacon, poteter og gulrotstuing.

Røkt blåkveite
Røkt Blåkveite er en smaksrik delikatesse. Vi røyker blåkveita hel og skjærer den i skiver før pakking. Når du skal tilberede den røkte blåkveita, varmebehandler du den på samme måte som fersk kveite med bittelitt salt i vannet.

Smakfulle røkte kjøttprodukter

Det Gamle Røgeri tilbyr også utsøkte røkte kjøttprodukter av vilt og fulg og Sandefjords kanskje beste bacon Det Gamle Røgeri tilbyr også utsøkte røkte kjøttprodukter av vilt og fulg og Sandefjords kanskje beste bacon

Røkt Reinsdyrplomme
Røkt reinsdyrplomme foredles av flatbiff og er en eksklusiv kjøttdelikatesse som brukes i alt fra forretter, pålegg eller på koldtbordet. Den er også brukt på eksklusiv pizza med svært godt resultat. Meget smakfullt, mørt og saftig kjøtt med rosa kjerne, røykprosessen gir en unik og delikat konsistens. 

Varmrøkt andebryst
Varmrøkt andebryst er en delikatesse som passer perfekt til både hverdag og fest. Kjøttet har en kraftig smak, er mørt og saftig på grunn av den langsomme røykprosessen. Andebrystene får vi levert av en produsent med stort fokus på dyrevelferd og naturlig drift.

Bacon
Tørrsaltet bacon i bit. Nitrittfritt fra oss. Ribbesider og buklist tørrsaltes med havsalt og kaldrøykes over flis før modning. Råvare fra utegående gris som gir flott marmorering og smak.

Produktene fra Det Gamle Røgeri får du i utvalgte MENY-butikker