Espevær røykeri

Espevær røykeri

Tradisjonsrik røykelaks til hverdag og fest.

I havet sørvest for Bømlo ligger det gamle fiskeværet Espevær – et øysamfunn som i dag fremstår som en liten landsby med lange tradisjoner som fiskerihavn og for arbeid med fiskeforedling og handel med fisk.

På Concordia i Espevær har det blitt drevet fiskeforedling helt siden slutten av 1800-tallet. Mottak og levende lagring av hummer, sildesalting og hermetikkfabrikk er blant virksomhetene i fiskeværet opp gjennom årene.

Et livskraftig øysamfunn

Espevær er bygd opp gjennom århundrer, rundt de gode sildefiskeriene til å bli et livskraftig øysamfunn.

Under de store sildefiskeriene på 1800-tallet var det knapt en fisker med respekt for seg selv som ikke hadde overnattet på Espevær, og på det meste kunne det være samlet 20 000 fiskere der.

I dag er Espevær Røykeri stolte av å føre videre tradisjonene. Espevær Røykeri har i mange år vært kjent lokalt for å lage røykelaks av topp kvalitet, og de produserer blant annet de eksklusive Sjøtunga-gavene.

Gjengen på Espevær Røykeri er veldig glad i god sjømat, og ønsker at folk flest skal ha muligheten til å velge mellom gode, norske fiskeprodukter i butikken.

Røykelaks til hverdag og fest

Espevær-serien inneholder god røykelaks både til hverdag og fest, deriblant godt pålegg til hverdags, rask og god fiskemiddag med varmrøykt laks, Braastad cognacmarinerte røykelaks og Orerøykte lakseloin basert på superfersk «indrefilet» av laks.

Laksen til Espevær røykeri får du i utvalgte MENY-butikker i Hordaland