Troll Salmon - Vestby

Troll Salmon - Vestby

Førsteklasses fiskeprodukter fra Vestby. Familiebedriften startet i 1987- i idylliske Engelsviken, og er i dag en av de fremste foredlingsbedriftene for laks og ørret.

Troll Salmon AS startet virksomheten i idylliske omgivelser i Engelsviken utenfor Fredrikstad. Det hele startet med en teknologisk idé, hvor tradisjonelle prosesser ble koblet opp mot moderne produksjons- og pakkemetoder hentet fra andre næringsmiddelbransjer.

- Troll ble stiftet i januar 1987, og den første laksesiden ble røkt september samme år. I mange år leverte vi primært til eksportmarkedet, men har siden 2006 satset hardt og etablert oss i det norske dagligvaremarkedet. Troll Salmon sysselsetter per i dag ca. 25 personer, sier Birk Svenning Iversen i Troll Salmon.

Etterhvert ble produksjonslokalene for små, og i 2020 flyttet Troll Salmon til moderne og effektive produksjonslokaler på Vestby.

Kjøp produktene til Troll hos MENY

Ivaretar råvarenes særpreg

Filosofien deres er å lage produkter med et balansert smaksbilde, og alle produktene kjennetegnes av en karakteristisk mild og lite salt smak. Kontrollert røking over bøkeflis gir produktene en dempet røksmak, slik at råvarens særpreg ivaretas.

Produksjonsmetodene våre er i kontinuerlig utvikling, og vi jobber iherdig hver eneste dag for å bli enda bedre. Kun ferskt, førsteklasses råstoff fra nøye utvalgte leverandører benyttes i produksjonen vår

Den ferske laksen og ørreten blir filetert og saltet ved råvareavdelingen, før den går inn i røkeskapet. Her gjennomgår fisken en tørke- og røkeprosess, som hver eneste dag blir nøye tilpasset kvantum og størrelse på fisken.

Hele prosessen, inkludert pakking og emballering, er over på under 24 timer. Moderne teknologi og rask produksjonsgang er med på å sikre forbrukeren et godt og ferskest mulig produkt.

Gravet laks fra Troll Salmon produseres i tråd med norsk tradisjon; etter at råvaren har modnet til perfekt konsistens, graves og modnes den ytterligere i fire døgn, etter gammel oppskrift.

- Gravlaksen smaksettes med en nøye utviklet blanding av dill, salt, sukker og hvit pepper. Rask nedfrysing inngår som en del av prosessen og sikrer kvaliteten, sier Birk.

Hvorfor er det viktig med lokale varer og produkter?

- Lokale varer og produkter er svært viktig for å opprettholde mangfoldet i butikkene. Lokalmat bidrar til regionalt felleskap og tilhørighet, gjennom en nærhet mellom produsent og konsument, sier Birk

- Kortreist mat er dessuten miljøvennlig på grunn av redusert karbonintensiv transport, og sikrer forbrukeren ferskere produkter grunnet kortere transporttid fra produsent til butikk, fortsetter Birk.

I sortimentet til Troll Salmon finner du varmrøkt pepperlaks, varmrøkt dill-laks, varmrøkt sweet chili-laks, gravet laks, røkt laks, røkt ørret og håndpillede reker.

Produktene får du i utvalgte MENY-butikker.