Økologisk Spesialkorn - Sigdal
Økologisk Spesialkorn satser på opprinnelige kornsorter hvor den mest kjente er spelten. Spelt regnes som hvetens stamfar, og dersom spelten får heve lenge utvikler den en særegen aroma. Spelt kan brukes i stedet for moderne hvete til de fleste former for bakst.
Populæriteten skyldes både aromatiske kvaliteter men også at den har en form for gluten som er lettere fordøyelig.
Økologisk Spesialkorn er eiet og drevet av biodynamiske og økologiske bønder. Vi satser på opprinnelige kornsorter som spelt, emmer, enkorn, svedjerug og landsorter av hvete.
Vi har eget mølleanlegg i Sigdal i Buskerud og er som første selskap i Norge godkjent som såkornprodusent for bevaringsverdige kornsorter. Vi arbeider for at bønder og forbrukere skal få tilgang til og muligheten for å nyte et mangfold av klassiske kornsorter også i fremtiden.
Vi arbeider for å holde matjorda mest mulig fruktbar, det gir den sunneste, mest næringsrike og smakfulle maten.
Derfor dyrker vi økologiske rene opprinnelige produkter uten bruk av sprøytemidler eller kunstgjødsel.