Brødr Ringstad - Rakkestad Se video

Brødr Ringstad - Rakkestad

Prisvinnende produkter av ekte håndlaget kvalitet fra Østfold.

Brødr. Ringstad har drevet kjøttforedling i Rakkestad i Østfold i tre generasjonener. De skjærer ned og videreforedler produkter av svin, storfe, lam, kalv og vilt, og produserer alt fra biffer, pålegg og karbonader til pinnekjøtt og spekeskinke.

Det hele startet rundt 1930 som en enmannsbedrift som kjøpte slakt på gårdene og solgte det videre. Fra 2002 har tredje generasjon drevet bedriften, som siden har hatt en betydelig fremgang på grunn av satsingen på lokale varer, egne spesialiteter, ekte håndverk og høy kvalitet.

Brødr. Ringstad har stort fokus på dyrevelferd og verdikjeden, og har derfor inngått egne avtaler med noen av de beste bøndene i Norge for å få eksklusiv tilgang til dyrene deres.

Produktene smaker godt, ser gode ut, og har like god kvalitet hver gang. Det er ekte, lokalt håndverk, og laget med kjærlighet, respekt og takknemlighet til dyra – man vet dyra har hatt det godt.

Så og si alt lages for hånd; kakene stekes for hånd, sylta legges for hånd, pinnekjøttet saltes og henges for hånd og pølsene snurres for hånd. Oppskriftene deres er brukt i generasjoner, og mange av dem er også premiert med medaljer i NM.

Hvorfor er det viktig med lokale varer og produkter?

- Folk blir mer og mer opptatt av hva de spiser og hvor maten kommer fra. De bryr seg om at dyra skal ha det godt og at det de spiser er renest mulig. Det er også enklere å stole på en liten leverandør, forteller Thomas G. Langeland i Brødr. Ringstad.

Produktene fra Brød. Ringstad får du i utvalgte MENY-butikker.