EK Gårdskjøkken - Onsøy Se video

EK Gårdskjøkken - Onsøy

Mer hjemmelaget blir det ikke - Østfold

Fra gårdskjøkkenet på Gjølberg gård utenfor Fredrikstad lager familien Ek hjemmelagde desserter og sauser. Alle produktene er basert på nylagte egg fra de 15.000 verpehønene de tar seg av på gården. Her har de fokus på både dyrevelferd og god smak.

Gjølberg gård i Onsøy utenfor Fredrikstad har drevet jordbruk og hatt dyrehold gjennom flere generasjoner. Nå drives gården av Lars Erik Ek og foreldrene, Ingrid og Joar som kjøpte gården i 1988. I tillegg til at de dyrker et stort utvalg grønnsaker, har de et eget gårdskjøkken som stod klart i 2001. 

Det startet med at Ingrid fant frem sin bestemors oppskrift på karamellpudding som en del av markedsføringen av eggene. Denne ble så godt mottatt at de øynet muligheten for alternativ gårdsdrift, og bygde gårdskjøkkenet.

Her lages det idag både karamell-, mocca- og sjokoladepudding, crème brûlée og panna cotta. Bearnaisesaus og flere typer aioli er også blitt til ettersom årene har gått.

Kjøp produktene til EK Gårdskjøkken hos MENY

På EK Gårdspakkeri synes de det er spennende å finne nye bruksområder for egg, og bruker mye tid på prøving i kjøkkenet. Gode tilbakemeldinger og omtale, samt nasjonale priser har inspirert denne familiebedriften til å fortsette utviklingen av ekte, hjemmelaget mat.

Produkter fra EK Gårdspakkeri finner du i utvalgte MENY-butikker.