EK Gårdskjøkken - Onsøy Se video

EK Gårdskjøkken - Onsøy

Lilla rosenkål, desserter og sauser av egne egg, mer hjemmelaget blir det ikke - Østfold

På Gjølberg gård i Onsøy utenfor Fredrikstad er det drevet jordbruk og dyrehold gjennom flere generasjoner.

Nå driver Lars Erik Ek gården sammen med foreldrene, Ingrid og Joar som kjøpte gården i 1988. Mer enn 180 dekar er viet til rosenkål, både den tradisjonelle grønne og den spennende lilla varianten som gjør seg så godt på tallerken. 

På gården holder de også høner og i hønsehusene produseres smakfulle gårdsegg med ekstra gul plomme.

Hør Matskattpodden og lær mer om egg og pudding
Her har de fokus på både dyrevelferd og god smak Her har de fokus på både dyrevelferd og god smak

Smakfulle gårdsegg fra Ek

Hjemmelagde desserter fra eget gårdskjøkken

Fra gårdskjøkkenet lager familien hjemmelagde desserter og sauser. Alle produktene er basert på nylagte egg fra de 15.000 verpehønene de tar seg av på gården.Det startet med at Ingrid fant frem sin bestemors oppskrift på karamellpudding som en del av markedsføringen av eggene. Denne ble så godt mottatt at de øynet muligheten for alternativ gårdsdrift, og i 2021 sto gårdskjøkkenet klart.

Her lages det idag både karamell-, mocca- og sjokoladepudding, crème brûlée og panna cotta. Bearnaisesaus og flere typer aioli er også blitt til ettersom årene har gått.

Kjøp dessertene fra EK Gårdskjøkken

Da vi vant Matskattstipendet ble vi så veldig stolte og glade av det vi har gjort. Vi følge at vi ble sett i det store bildet. For det å drive innovasjon er krevende.

-   Lars Erik Ek

 

Håndlagde eggprodukter til topps i Norges største lokalmatpris

Håndlagde eggprodukter til topps i Norges største lokalmatpris

Ek Gårdskjøkken vinner MENYs Matskattstipend 2020 og får kr. 300 000 til å utvikle nye produkter av egg. Nøisom får kr. 200 000 til nye alkoholfrie drikker, mens Askim frukt- & bærpresseri får kr. 100 000 for å fremme norsk bær og frukt. Landbruk- og matminister Olaug Bollestad offentliggjorde i dag vinnerne av Norges største lokalmatpris.

Alltid på leting etter nye bruksområder for eggene

På EK Gårdspakkeri synes de det er spennende å finne nye bruksområder for egg, og bruker mye tid på prøving i kjøkkenet. Gode tilbakemeldinger og omtale, samt nasjonale priser har inspirert denne familiebedriften til å fortsette utviklingen av ekte, hjemmelaget mat.

Produkter fra EK Gårdspakkeri finner du i alle MENY-butikker.

Slik tilbereder du rosenkål

Slik tilbereder du rosenkål

Rosenkål smaker godt alene, men passer også godt sammen med andre grønnsaker. Men hvordan tilberede rosenkål slik at den bevarer sin sprøhet, hva passer den til og hva er forskjellen på grønn og lilla? Vi gir deg svarene!