EK Gårdskjøkken - Onsøy Se video

EK Gårdskjøkken - Onsøy

Lille rosenkål, desserter og sauser, mer hjemmelaget blir det ikke - Østfold

På Gjølberg gård i Onsøy utenfor Fredrikstad er det drevet jordbruk og dyrehold gjennom flere generasjoner.

Nå driver Lars Erik Ek gården sammen med foreldrene, Ingrid og Joar som kjøpte gården i 1988. Mer enn 180 dekar er viet til rosenkål, både den tradisjonelle grønne og den spennende lilla varianten som gjør seg så godt på tallerken. 

Fra gårdskjøkkenet lager også familien hjemmelagde desserter og sauser. Alle produktene er basert på nylagte egg fra de 15.000 verpehønene de tar seg av på gården.

Her har de fokus på både dyrevelferd og god smak.

I tillegg til at de dyrker et stort utvalg grønnsaker, har de et eget gårdskjøkken som stod klart i 2001. Det startet med at Ingrid fant frem sin bestemors oppskrift på karamellpudding som en del av markedsføringen av eggene. Denne ble så godt mottatt at de øynet muligheten for alternativ gårdsdrift, og bygde gårdskjøkkenet.

Her lages det idag både karamell-, mocca- og sjokoladepudding, crème brûlée og panna cotta. Bearnaisesaus og flere typer aioli er også blitt til ettersom årene har gått.

Kjøp produktene til EK Gårdskjøkken hos MENY

På EK Gårdspakkeri synes de det er spennende å finne nye bruksområder for egg, og bruker mye tid på prøving i kjøkkenet. Gode tilbakemeldinger og omtale, samt nasjonale priser har inspirert denne familiebedriften til å fortsette utviklingen av ekte, hjemmelaget mat.

Produkter fra EK Gårdspakkeri finner du i utvalgte MENY-butikker.

Slik tilbereder du rosenkål

Slik tilbereder du rosenkål

Rosenkål smaker godt alene, men passer også godt sammen med andre grønnsaker. Men hvordan tilberede rosenkål slik at den bevarer sin sprøhet, hva passer den til og hva er forskjellen på grønn og lilla? Vi gir deg svarene!