Villmarkskokken Ståle

Villmarkskokken Ståle

Ståle Sandvik har mange år som pariserkokk under beltet. Men han finner de store matopplevelsene i lokal norsk natur.

MENY-Lauget består av matarbeidere med et glødende engasjement for sitt fag. Ståle er utdannet kokk, butikkslakter og sjømathandler og har jobbet i inn- og utland som kokk. 

Ståle Sandvik

Ferskvaresjef for MENY Solsiden, fra Trondheim

  • Utdannet kokk, butikkslakter og sjømathandler. Tok læretiden som kokk i Paris og jobbet der i en periode. Jobbet fire år på Michelin-restauranten Credo i Trondheim.
  • På fritiden spiller jeg basketball, er ute på telt- eller hyttetur med familie og venner og jobber i kjøkkenhagen.

Hvor har du lidenskapen din fra?

Lidenskapen for mat har vært med meg fra jeg var liten. Jeg husker fortsatt det aller første jeg lagde da jeg var stor nok til å få kasserollen på komfyren.

Det var en havregrøt jeg hadde lært å lage av oldemor. Mamma pleide å si at jeg enten kom til å bli kokk eller prest.

Etter ungdomsskolen var det ikke noen alternativ en gang, det var kokk jeg skulle bli.

Har du nytte av din lange kokkeerfaring i arbeidet ditt i MENY?

Ja, absolutt. Hver dag på jobb, både med kunder, kolleger og lærlinger. I MENY-Lauget er vi en samling engasjerte og dyktige mennesker som bringer mye erfaring fra hvert vårt felt.

Det synes jeg er veldig artig – å jobbe med flinke pølsemakere, konditorer, kjøttskjærere, kokker og konditorer som alle brenner med arbeidet for Matskatter.

Hva betyr arbeidet med Matskatter for deg?

Det er en inspirasjon i hverdagen. Jeg blir stolt av regionen min når jeg jobber med trønderske Matskatter i MENY-Lauget.

Matskattene er lokale produsenter som leverer ordentlig håndverksprodukt med god kvalitet forankret i egne historier. Hverdagen hadde vært kjedeligere uten.

Hvis du får ta med tre Matskatter fra din region til en øde øy?

Da må jeg ha med salt fra Havsnø og en Angus-okse fra Funnaune gård på Meråker. Jeg tar også med en pakke ordentlig digg sjokolade fra Jentene på Tunet i Selbu.

Prøv en av Ståles favoritter:

Har du noen gode kokketips?

Trenger du en appetittvekker å ønske gjestene velkommen med? Skjær tynne skiver av Ask sin Slegge og tre den på en cocktailpinne rundt en god oliven og litt syltet paprika. Da er smaksløkene klare for mer.