Middagstips for èn

Middagstips for èn

Oppdatert 13. februar 2022
Middag bare for en? Å være singel eller alene hjemme kan by på litt andre utfordringer når det kommer til det å spise sunn og variert middag. Her er våre tips til middag for bare en person.

Å planlegge middag alene er ikke enkelt, og kan by på utfordringer også med matinnkjøp og tilberedning. Men med litt planlegging og fornuftige innkjøp kan det gå raskt, være sunnere og ikke mer kostbart i forhold til de enkle løsningene man gjerne tyr til.

Tips for middag til en person:

  • Lag store porsjoner av sauser, gryter eller supper og legg ekstra porsjoner i fryseren. Husk å fryse ned maten som er blitt til overs mens den fortsatt er fersk, og ikke vent til den går ut på dato. Merk pakkene dato og innhold. På denne måten slipper du å kaste så mye mat.
  • Gjør det til en vane å ta frosne måltider ut av fryseren kvelden før, eller tin maten i mikrobølgeovn. 

  • En annen måte å kjøpe inn passe stor mengde på er å gå i MENYs betjente ferskvaredisk og kjøpe akkurat det du trenger.

  • Være kreativ! Det er mange måter å spise kylling, salat, potet og grønnsaker på. Lag feks. kyllingsalat med stekte poteter på mandag, og ovnsbakt kylling med potetstappe og grønnsaker på tirsdag. På denne måten får du spist opp alle råvarene uten å spise samme rett to dager på rad. 

  • Tilbered maten bevisst med tanke på hva du kan bruke restene til. For eksempel kan restene av en hel kylling til middag brukes som fyll i sandwich, ekstra kjøtt i en suppe eller salat til middag neste dag.
Rester av pasta og grønnsaker blir en deilig pastasalat, sammen med nygrillet kyllinglår fra varmeskapet hos MENY Rester av pasta og grønnsaker blir en deilig pastasalat, sammen med nygrillet kyllinglår fra varmeskapet hos MENY

Hva kan jeg lage til middag? 

I ferskvaredisken hos MENY får man kjøpt hamburger, fiskestykker, biffstykker og mer i porsjonsstørrelser. I varmeskapet finnes kyllinglår og kyllingvinger, lasagne og mer i løsvekt, så du kan tilpasse mengden etter hvor sulten du er.

Da kan typiske middager for 1 person være hamburger, biff, stekt laks, omelett, kyllingwok og pasta bolognese.

Et annet godt tips er varme smørbrød med speilegg eller egg og bacon.

Disse oppskriftene er sunne og passer fint for 1 person: 

Nystekt karbonad i focaccia er perfekt når du har lyst på et varmt måltid alene. Nystekt karbonad i focaccia er perfekt når du har lyst på et varmt måltid alene.

Karbonade i focaccia er enkelt. Kjøp antall ønskede karbonader i ferskvaredisken og nystekt focaccia i bakeriet hos MENY.

Ovnsbakt laks med tilbehør: Ovnsbakte middagsretter er noe av det enkleste du kan lage. Laks i form med grønnsaker og fiskesaus er en slik middag. Varier tilbehør etter ønske.

Hos MENY får du kjøpt laks i porsjonsstykker, og et stort utvalg passende tilbehør i ferskvaredisken.

  • Se en lettvint oppskrift her
Ovnsbakt laksefilet og grønnsaker i foliet er perfekt middag for en! Ovnsbakt laksefilet og grønnsaker i foliet er perfekt middag for en!