Få mer ut av matbudsjettet ved å handle mat på nett

Få mer ut av matbudsjettet ved å handle mat på nett

Publisert 26. mars 2021 Oppdatert 25. august 2023
Ifølge forbrukerekspert kan du spare penger ved å handle mat på nett – uten å kompromisse på kvalitet. Optimaliser matbudsjettet ved å planlegge bedre og unngå impulskjøp.

Vet du ikke hva du skal ha til middag før du står i butikken med tomt hode og lavt blodsukker? Det er ikke rart om posen fylles opp med ting du ikke skulle ha. Kanskje også ingredienser som det viser det seg du har flust av i skapet.

Du kan gjøre noe med det matbudsjettet med god planlegging, og her kan netthandel hjelpe.

Ukeshandelen kan du enkelt gjøre hjemmefra Ukeshandelen kan du enkelt gjøre hjemmefra
Vi ser at folk som bestiller mat på nett, handler mer planmessig og fornuftig.

- De kan også ha en tendens til å handle mer grønnsaker og mindre godteri og snacks, som ofte er «impulsvarer» folk tar med seg i butikken, sier Ole Petter Nyhaug, partner i analyseselskapet Opinion.

Ifølge eksperten er planlegging viktig både for å spare penger og spise sunnere. 

Fersk frukt og grønnsaker levert rett hjem:

Tall fra MENY.no viser også at folk bestiller mer frukt og grønt på nett enn når de handler fysisk i butikken. De er mer fornuftige, rett og slett!

Netthandel eksploderte i 2020

Konseptansvarlig for MENYs Nettbutikk, Anne Bache Dahl, er enig i at du kan få mer ut av matbudsjettet ved å handle smart på nett.

- Planlegger du bedre, kan du spare penger og unngå matsvinn. I nettbutikken kan det også være enklere å få oversikt over hva som er på tilbud. Vi merket det selv i vår familie, at vi brukte mindre på mat da vi gikk over til netthandel, sier Bache Dahl.

MENY nettbutikk fikk hele 67 prosent flere kunder i fjor enn i 2019. Omsetningen på netthandel økte med 122 prosent.

Koronapandemien forklarer mye, men ikke alt, ettersom tallene har holdt seg stabile og også øker i perioder med lav smitte. Mange som finner veien hit, oppdager at det er en smart måte å handle på.

Mange har begynt å handle på nett siden i fjor, og stadig flere oppdager hvor enkelt og praktisk det er å få maten levert på døren. Mange har begynt å handle på nett siden i fjor, og stadig flere oppdager hvor enkelt og praktisk det er å få maten levert på døren.

Kjøp kvalitet og spar penger

Folk vet å benytte seg av klubb-bonuser, handledager med Trippel-Trumf, tilbud og kampanjedager – noe du får ekstra god oversikt over i nettbutikken, og som bidrar til at den totale regningen krymper.

Her ligger oversikten over ukens tilbud på forsiden og under en egen fane. Du kan også velge å sortere på «bare tilbud» når du handler.

Er du Trumf-medlem, kan du logge inn på din side og følge med på dine opptjente bonuspoeng. 

Dine fordeler som Trumf-medlem

Dine fordeler som Trumf-medlem

Se alle fordelene du har som Trumf-medlem hos MENY.

Handle ukens tilbud i nettbutikken:

- Alle liker en god deal! Folk laster ned medlems-apper, får med seg rabatter og samler bonuspoeng. Samtidig ser vi at kvalitet blir viktigere og viktigere for folk. Særlig under pandemien har mange oppdaget det er verdt betale litt ekstra for kvalitet, og her har MENY en bra nettbutikk med stort utvalg, sier Ole Petter Nyhaug. 

Vi liker oss på butikken

Til tross for at vi netthandler som aldri før, har vi et lite forbedringspotensial når det gjelder å planlegge uka. Kanskje liker vi å stikke innom butikken for å la oss friste.

Nordmenn liker å handle i butikk - kanskje for å bli inspirert til spennende middager. Nordmenn liker å handle i butikk - kanskje for å bli inspirert til spennende middager.

- Vi nordmenn har en spesiell handleatferd. Vi er i butikken ca. 3,5 ganger i løpet av en uke, som er oftere enn i våre naboland. Vi vet også at seks av ti middager planlegges samme dag som den spises og tre av ti middager planlegges i butikken, forteller forbrukereksperten.

Uansett om du velger å handle på nett eller fysisk i butikk, er det lurt å legge en plan, bestemme deg for et fast ukes- eller månedsbeløp og skrive handleliste.

Hvis du planlegger godt, gir det både spillerom og mest sannsynlig penger til overs til å kjøpe den ekstra gode biffen, til å unne deg et solid stykke fersk kvalitetsfisk eller fråtse i det rike utvalget av gode oster.

Se denne ukens tilbud i nettbutikken