Nyheter våren 2022: Mer miljøvennlig og plantebasert

Nyheter våren 2022: Mer miljøvennlig og plantebasert

Ønsker du å ta bedre miljøvalg i matbutikken, er flere av nyhetene som nå kommer i MENY noe for deg. Og er du blant de stadig flere som sverger til plantebaserte alternativer, kan du også glede deg.

- Vi skal gjøre det enklere for våre kunder å handle mer bærekraftig. Derfor er vi glade for at mange av våre leverandører også trekker i den retningen. Vi skal ha alternativene, sier Nina Horn Hynne, kommunikasjonssjef i MENY. 

Dette er nyhetene som kommer

Blant de over 500 nyhetene som kommer i MENY i slutten av februar, er Jordans tannbørste med avtakbart børstehode. Du skifter kun busten når den er slitt, og sparer 82 prosent plast.

På samme måte sparer du plast med Klars balsambar. Den gnis inn i hendene eller direkte i håret, og erstatter fire flasker balsam.

Og mangler du søppelposer, fordi du er blant de mange som er blitt flinke til å ha med gjenbrukspose eller plastpose, har vi nå løsningen: En rull med 20 avfallsposer med knyttehåndtak i 100% gjenvunnet plast til kr. 17,90 – bedre for miljøet på grunn av mindre ny plast enn bæreposen, men også betydelig bedre for lommeboka.

Dette er matnyhetene for våren 2022

Dette er matnyhetene for våren 2022

Vårens nyheter er på vei til butikk! Av matnyheter innenfor dagligvare kan du glede deg til flere spennende nykommere innenfor snacks, nye vegetar skatter, spennende smaker på drikke og gourmetprodukter som garantert blir nye favoritter.

Refill og Svanemerke

Mindre plast blir det om du kjøper kyllingprodukter fra First Price i skål/beger bestående av 100% resirkulert materiale.

Samtidig kutter du emballasje om du velger blant de mange nye refill-løsningene, gjerne i kartong. Både tøyvask fra Omo, Blenda og MILO kommer som refill, det samme gjør såper fra Head & Shoulders, Dove og Bliw.

Klar og Mevolution utvider med flere hårpleieprodukter i sine serier, også disse Svanemerket. Dette miljømerket finner du nå også på muffinsformer.

Og skal du kjøpe egg, er fôret til hønene hos Toten Egg helt fritt for importert soya.

40% vekst i plantebaserte alternativer til meieri

Plantebaserte alternativer til meieri er en tydelig trend, med en vekst på hele 40 prosent i MENY i fjor.

- Noen kjøper disse produktene fordi de er veganere, andre fordi de er allergiske eller intolerante, mens andre igjen grunnet livsstil, velvære eller smak, sier Horn Hynne.

Gryr-serien utvider med to nye havredrikker, samt en erstatning til revet ost, mens både Alpro og Oatly også kommer med to nye havredrikker. Oatly kommer dessuten med en havredrikk med kaldbrygget kaffe.

Slikkmunner kan glede seg over Idyll, en plantebasert saltkaramell-småis fra Hennig-Olsen, en vegansk sjokaladebar med nøtter (GoVegan) og et vegansk sjokoladepålegg kalt Sjokao.

For veganere og de som vil ha melkefritt er det mer i vente: påleggssalat med kylling og curry (Vegme), to sauser på glass; korma-saus og tikka masala. I frysedisken kommer tre onepot-gryteretter fulle av smak: brasiliansk, butternut og thai.

For fleksitarianere er det mer nytt: ferdigretten Falafel Bowl fra MENY, burger av vegokylling (VegMe), pirog uten kjøtt (Gorby’s) og tre frosne Beyond-produkter; vegetarboller, vegetarpølser og vegetardeig.