Kjente produkter som begynte i MENY

Kjente produkter som begynte i MENY

Å være landets største utvalgskjede betyr å gå i bresjen og utvikle nye konsepter. Men er du klar over hvor mange produkter du i dag tar som en selvfølge som begynte sin ”karriere” hos MENY?

- Vi i MENY er opptatt av matglede, og med det godt utvalg, god kvalitet og flinke ansatte som kan hjelpe med tips og råd til et bedre måltid. Vi er også sterke i troen på at den som varierer kostholdet sitt, både spiser bedre og lever bedre, forteller MENY-sjef Vegard Kjuus

Kun tre av ti lanseringer lykkes

- Men for å variere kostholdet, er du avhengig av et bredt vareutvalg. Derfor tar vi inn ca. 1600 nyheter i året – selv om vi vet at bare en tredel av disse produktene vil lykkes, sier Kjuus og fortsetter:

MENY har store butikker der folk bor og trender skapes. Vi har alltid hatt fokus på stort vareutvalg, derfor har mange av dagens dagligvarer først blitt lansert i våre butikker.

- Produsentene trenger en arena for å teste ut sine nyvinninger – den arenaen skal alltid være MENY, og produsentene skal alltid føle seg velkomne.

Nye behov og trender dukker opp hele tiden, og vi skal dekke disse behovene, sier Kjuus. Derfor har kjente produkter som kyllingfilet, Salmalaks, Old El Paso og fersk mozzarella alle startet sin ”karriere” hos MENY.

- Ja, selv brødskjæremaskin var vi først ute med!

Varer som begynte i MENY:

Lerstangkylling kom først med noen få produkter, og har siden utvidet sortimentet fra kyllingfilet til pølser, pålegg og kyllingconfit. Lerstangkylling kom først med noen få produkter, og har siden utvidet sortimentet fra kyllingfilet til pølser, pålegg og kyllingconfit.

Stort utvalg er viktig 

Hos MENY sier vi JA til stort utvalg - og da sier vi skikkelig stort, helst fire ganger større enn hos lavpriskjedene. Vi var først ute med butikkstekte brød, og i dag steker vi 40 brødsorter - flere ganger om dagen. 

- En annen sak er jakten på de lokale matskattene. I dag har vi drøyt 4000 matskatter fra over 450 dyktige leverandører. Og her må jeg nevne noen eksempler:  

  • Lerstang kylling er en saktevoksende premiumkylling, som vokser opp i fjøs med god plass og naturlig dagslys. Resultatet er en kjøttkonsistens og smak vi aldri har hatt her til lands før.
  • Bjertnæs & Hoel i Vestfold har gjort det trendy å spise norske poteter. MENY er den første og eneste kjeden som selger deres små og delikate gourmetpoteter. Nå øker salget av poteter hos MENY år for år.
  • Sigdal Knekkebrød ble lansert i 2011. På kort tid ble de markedsleder med over 30% av knekkebrødsalget i våre butikker.

Først ut med friske urter

- Friske urter er noe helt annet enn tørket krydder - derfor var MENY først med å selge friske urter i mange varianter. De velsmakende urtene fra Skjærgaarden Gartneri i Vestfold får MENYs kunder når de er i sesong, forteller Kjuus stolt.

Skjærgaarden Gartneri - Åsgårdstrand

Skjærgaarden Gartneri - Åsgårdstrand

Smaksettende, friske grønnsaker og urter fra Skjærgaarden Gartneri i Åsgårdstrand.

Men han har flere stolte MENY-historier på lager, og nevner Norges fredagsfavoritt.

- Old El Paso, som ble lansert tidlig av Oluf Lorentzen og solgt i våre butikker. Nå er det fredagstaco i alle norske hjem.