Dette er den beste mozzarellaen til pizza

Dette er den beste mozzarellaen til pizza

En ekte, napolitansk pizza toppes gjerne med ferskosten mozzarella. Men lager du pizzaen med mozzarella i lake, har du kanskje lagt merke til at pizzabunnen blir slapp istedenfor sprø. Hemmeligheten er riktig type mozzarella: fersk, ternet mozzarella - italienernes favoritt

Er du en real pizzaelsker eller ekstra glad i italiensk mat, er du mest sannsynlig allerede hekta på denne fantastiske osten. Fast mozzarella vil antakelig mange beskrive som et av tidenes mest populære meieriprodukt. 

Få fast mozzarella levert hjem:

Hva er forskjellen på fast og klassisk mozzarella?

Fast mozzarella skiller seg fra den autentiske mozzarellaen som lages på bøffelmelk, ved at den er laget på 100% pasteurisert kumelk. Osten har en mild, søt og naturlig smak som oppleves litt mer delikat enn den klassiske. 

Den er også fastere, men har fremdeles den fantastiske smelteegenskapen som tradisjonell mozzarella. I tillegg avgir den mindre væske under steking, og er dermed ofte førstevalget for de som hele tiden jakter på perfeksjon når det kommer til napolitansk pizza.

Skal du lage pizza? Beregn ca. 100g ost per pizza.
Mozzarella har et ekstra delikat, nesten hvitt fløyelsmykt utseende etter at den er varmebehandlet Mozzarella har et ekstra delikat, nesten hvitt fløyelsmykt utseende etter at den er varmebehandlet

Gode smelteegenskaper

Fast mozzarella passer ypperlig i alt du ellers bruker klassisk mozzarella til - fra frisk caprese til en god pizza, ostesmørbrød eller gratinerte retter.

Den milde smaken gjør også at den er en fin erstatning for klassisk bøffelmozzarella. Osten har de samme, gode smelteegenskapene og du vil få lange ostetråder med denne mozzarellavarianten også. 

De beste ostene til italiensk pizza

De beste ostene til italiensk pizza

Italiensk pizza er kjent for sin tynne bunnen med luftig og sprø skorpe som toppes med nydelig ost som smelter på tunga. Hvilke oster bør man velge, kan man bruke norsk ost og hvilke smaker godt sammen? Her er våre tips til god ost på napolitansk pizza!

Flere typer fast mozzarella hos MENY

Visste du at du får tak i flere typer fast mozzarella hos MENY? Du får den både i hel blokk, og ferdig ternet.

  • Latbri Cubetti
    Her er jobben med å ta vekk overflødig væske og kutte fersk mozzarella i terninger allerede gjort. Produktet egner seg ypperlig til pizza og hvor enkelt er det vel ikke å bare drysse ferdige osteterninger over pizzabunnen. Test den gjerne også i en god omelett, over en salat eller som del av et ostebord. 
  • Fiordilatte (ternet og i helt stykke)
    Den litt faste konsistensen gjør at den lett kan deles i staver. I tillegg til å være lett og rive, kan den brukes på samme måte som cubetti. Prøv den også gjerne til gratinering av pastaretter, smeltet over grønnsaker, i en hjemmelaget ostesaus, helt enkelt som et dryss på bakt potet eller til fredagstacoen.
  • Fersk, norsk mozzarella
    Perfekt på hverdagspizzaen og til gratinering. TINEs faste mozzarella egner seg også godt til napolitansk pizza. Den kan også deles opp i staver og brukes som snacks. 

Lag dine egne mozzarellasticks ved å rive opp strimler av mozzarella i blokk, pankopaner dem og steke i frityr, stekeovn eller airfryer.

Så lenge holder mozzarellaen etter åpning

Ferdigternet mozzarella holder seg fint noen dager i kjøleskap etter at emballasjen er brutt, men den tåler heldigvis også en runde i fryseren. Bruker du ikke opp all osten, er det en gyllen mulighet til å fryse ned mindre porsjoner. 

Når du skal bruke osten fra fryseren, bør den varmebehandles for best resultat og smak. Ost kan få en litt annen konsistens etter frysing, men når den smelter blir den alltid god.