Slik lager du hvit pizza
Hemmeligheten bak en ekte italiensk "pizza bianca" er å bytte ut den klassiske røde tomatsausen med en hvit pizzasaus. Denne er ofte basert på Creme Fraiche, og er både mild og god i smaken.
Slik lager du hvit pizzasaus
I motsetning til den klassiske røde tomatsausen, som helst skal småkoke i minst 20 minutter for å løfte frem den gode tomatsmaken, er hvit pizzasaus klar på bare få minutter.
Det eneste du trenger er en boks med Creme Fraiche! For ekstra smak kan du blande inn friske urter, hvitløk og saft av sitron og krydder.
- Finhakk hvitløken og friske urter som oregano.
- Ha Creme Fraiche i en bolle og tilsett hvitløk og urter.
- Skvis i saften av en halv sitron.
- Smak til med salt og pepper.
- Smør det utover pizzabunnene.
Det du får til overs kan du servere til pizzaen!
Topping til hvit pizza
Hvit pizzasaus er mild og god, og fremhever smakene i de andre ingrediensene. Til hvit pizza er spekeskinke en klassiker, men både fisk, kylling og grønnsaker som grønnkål og spinat egner seg godt.
Prøv for eksempel kombinasjonen hvit pizza og røkelaks eller pizza med hvit saus, mozzarella og spinat.
Når det kommer til valg av ost er det lurt å velge en variant som smelter fint, for eksempel mozzarella eller revet Jarlsberg.
Varier pizzasaus etter topping
Et godt tips er å variere den hvite pizzasausen etter fyllet du skal ha på pizzaen.
Skal du toppe pizzaen med spekeskinke er det godt med urter som basilikum, men bruker du scampi er det best med dill eller koriander.