Slik tilbereder du rå pølse

Slik tilbereder du rå pølse

Pølse er et fast innslag når man fyrer opp grillen, enten det er en ventepølse eller hovedretten. Prøv noe nytt med rå, smakfulle og saftige pølser som fortjener hedersplassen på tallerkenen! Her er våre beste tips og råd til hvordan man tilbereder rå pølser.

Pølse er ikke bare pølse. I løpet av de siste årene har det kommet mange ulike gourmetpølser med høyt kjøttinnhold, nøye utvalgte råvarer og spennende krydder.

Rå gourmetpølser fra ferskvaredisken

Hos MENY finner du flere rå gourmetpølser. Felles for dem alle er at de laget av A. Idsøe i Stavanger hvor det brukes kortreist kjøtt fra Prima Jæren.

Gourmetpølsene passer godt som hovedattraksjon på tallerkenen. Med gode, rene smaker og spennende krydder blir dette en ny favoritt på grillen i sommer. Gourmetpølsene passer godt som hovedattraksjon på tallerkenen. Med gode, rene smaker og spennende krydder blir dette en ny favoritt på grillen i sommer.

Høy kvalitet, gode råvarer og lidenskap for faget gjør disse pølsene unike. Resultatet er en bugnende ferskvaredisk for pølseelskere i alle aldre. 

Dette er Klippepølsene du finner i disken:

 • Bacon, cheddar & jalapeñospølse - En saftig, grovkvernet pølse med bacon, cheddar, jalapenos og rødbeter. Perfekt kombinasjon som gir en pølse med fyldig og sterk smak!
 • Angus med pepper og ekte cheddar - En grovkverknet pølse med store biter av ekte cheddarost. Pepperet ristes før det tilsettes i pølsene, som gjør at man fjerner noe av styrken og sitter igjen med en herlig, fruktig smak. 
 • Nøkkelpølse - En saftig, grov og smakfull pølse. Smaken er kjøttrik, og det hele rundes av med store smeltede biter av kvalitetsosten Helin fra Valdresmeieriet. Osten er krydret med spisskarve, ikke ulikt en klassisk Bratwurst. Dette er kjente og kjære smaker, bare med litt ekstra kjærlighet!
 • Cheddar & chipotlepølse - En smakfull pølse med høyt kjøttinnhold av Jæren Smak svin. Pølsa er smaksatt med spennende smaker som chipotle, som gir et lite sting, og ekte cheddar i store biter. Perfekt balanse!
Emblem
Disse pølsene henger sammen og klippes enkelt av i ønsket mengde. Derfor ble de døpt til Klippepølser. Spør etter Klippepølser i din butikk!

Enkelt å grille rå pølse

Ønsker du noe litt annet enn den klassiske grillpølsa, bør du se etter rå pølser i ferskvaredisken. Rå pølser er ikke vanskeligere å tilberede enn andre pølser. 

Det er egentlig bare to ting du må passe på: At pølsa ikke sprekker eller blir stekt ihjel.

Emblem
Ikke snitt den rå pølsen - da renner kjøttsaften ut og pølsa blir tørr.

Slik griller du rå pølser:

Det viktigste tipset å huske på når man tilbereder rå pølser, er å snu dem ofte. Da unngår man at pølsene sprekker.

 1. Pensle gjerne pølsene med olje på begge sider før du legger dem på grillen.
 2. Brun pølsene først på direkte varme, for å gi dem grillmerker.
 3. Grill de videre på indirekte varme i ca 6-7 minutter på hver side. Snu ofte!

Når det begynner å piple ut saft, er pølsene ferdige. Når det bobler litt under skinnet, har de begynt å koke, og da skal man ta dem av varmen. La pølsene hvile i 5 minutter før du skjærer i dem, slik at de forblir saftige.

Emblem
Om du oversteker pølsene er det heldigvis ingen krise! De blir kanskje ikke like saftige, men smaker like godt. Spesielt når det er snakk om rå pølser med rundt 90% rent kjøtt.

Trekk pølsene i øl

Rå pølser er også perfekt som "ølpølse". Ølet gir ekstra god smak på pølsa og et enda mer saftig resultat.

 1. Brun pølsene først på direkte varme. 
 2. Legg deretter pølsene i ølbad i en ildfast form.
 3. Legg formen på grillen og la de trekke ferdig i ca. 5 minutter ølbadet. Da sprekker de ikke, og de får en enda bedre smak!

Slik ovnsbaker du pølser

Om været er litt kaldt eller surt, kan du selvfølgelig steke pølsene i stekepanna. Men du kan også bake dem i ovnen! Slik gjør du det:

 1. Legg pølsene i en ildfast form. Ha på godt med smør, og gjerne krydder som timian og hvitløk.
 2. Stek i ovnen på 200 grader i ca. 10-14 minutter.
 3. Pølsene er ferdige når de bobler, og kjennes faste ut.
Slik blir rå pølse saftig på grillen

Slik blir rå pølse saftig på grillen

Skal du grille eller steke rå pølser? Her får du kokkens beste råd til hvordan du tilbereder rå pølser.

Dette kan du bruke rå pølser til

Rå pølser kan brukes til mye forskjellig! De har mye potensiale - i tillegg til å grilles, kan du bruke dem i mange andre retter. De kan brukes i kjøttboller, som topping på pizza, eller i pastasausen.

Noe annet du kan gjøre, er å ta skinnet av en rå chorizo, for eksempel, og tre pølsa på et grillspyd. Trykk den litt flat og – voila! Kebabspyd på grillen. En fin variasjon til festen, som du godt kan servere med salat og frisk tzatziki.

Ikke bare pølse i brød og lompe

De fleste spiser en pølse i brød eller lompe - men disse pølsene nytes best med godt tilbehør på en tallerken. 

Pølsene kler godt klassisk tilbehør til grillmaten som coleslaw, barbequesaus, salater og aioli, men kan også serveres med poteter, sesongens grønnsaker, bacon og en god saus.

Godt tilbehør til pølsene:

Rå pølser fra Jacobs Utvalgte

I kjøledisken finner du også et stort utvalg rå pølser med spennende smaker. Enten du ønsker italienske smaker eller en klassisk bratwurst, finner du det i kjølediskene til MENY.