Slik tilbereder du rå pølse

Slik tilbereder du rå pølse

Pølse er et fast innslag når man fyrer opp grillen, enten det er en ventepølse eller hovedretten. Prøv noe nytt med rå, smakfulle og saftige pølser som fortjener hedersplassen på tallerkenen!

Pølse er ikke bare pølse. I løpet av de siste årene har det kommet mange ulike gourmetpølser med høyt kjøttinnhold, nøye utvalgte råvarer og spennende krydder.

Rå gourmetpølser fra ferskvaredisken

Hos MENY finner du flere rå gourmetpølser. Felles for dem alle er at de laget av A. Idsøe i Stavanger hvor det brukes kortreist kjøtt fra Prima Jæren.

Gourmetpølsene passer godt som hovedattraksjon på tallerkenen. Med gode, rene smaker og spennende krydder blir dette en ny favoritt på grillen i sommer. Gourmetpølsene passer godt som hovedattraksjon på tallerkenen. Med gode, rene smaker og spennende krydder blir dette en ny favoritt på grillen i sommer.

Høy kvalitet, gode råvarer og lidenskap for faget gjør disse pølsene unike. Resultatet er en bugnende ferskvaredisk for pølseelskere i alle aldre. 

Dette er Klippepølsene du finner i disken:

  • N'Duja - En saftig pølse laget av grovkvernet Jæren Smak svin. Pølsa er smaksatt med utvalgte kvalitetskryddere; hvitløk, røkt paprika og syltet calabripaepper. Fin styrke og saftig som juling!

  • Angus med biff og rødvin - En kjøttrik pølse av 100% Norsk angus. Denne rakkaren har masse god kjøttsmak, med et deilig hint av rødvin.

  • Nøkkelpølse - En saftig, grov og smakfull pølse. Smaken er kjøttrik, og det hele rundes av med store smeltede biter av kvalitetsosten Helin fra Valdresmeieriet. Osten er krydret med spisskarve, ikke ulikt en klassisk Bratwurst. Dette er kjente og kjære smaker, bare med litt ekstra kjærlighet! 
Emblem
Disse pølsene henger sammen og klippes enkelt av i ønsket mengde. Derfor ble de døpt til Klippepølser. Spør etter Klippepølser i din butikk!

Enkelt å grille rå pølse

Ønsker du noe litt annet enn den klassiske grillpølsa, bør du se etter rå pølser i ferskvaredisken. Rå pølser er ikke vanskeligere å tilberede enn andre pølser.

Det er egentlig bare to ting du må passe på: At pølsa ikke sprekker eller blir stekt ihjel.

Emblem
Ikke snitt den rå pølsen - da renner kjøttsaften ut og pølsa blir tørr.

Slik griller du rå pølser:

  1. Brun pølsene først på direkte varme. Da sprekker de ikke så lett
  2. Grill de videre på indirekte varme i ca 5 minutter på hver side. Snu ofte.

Ønsker du ekstra saftige pølser? Legg pølsene i ølbad!

  1. Brun pølsene først på direkte varme.
  2. Legg deretter pølsene i ølbad i en ildfast form.
  3. Legg formen på grillen og la de trekke ferdig i ølbadet. Da sprekker de ikke, og de får en enda bedre smak!
Slik bruker du rå pølse

Slik bruker du rå pølse

Skal du grille eller steke rå pølser? Her får du kokkens beste råd til hvordan du tilbereder rå pølser.

Ikke bare pølse i brød og lompe

De fleste spiser en pølse i brød eller lompe - men disse pølsene nytes best med godt tilbehør på en tallerken. 

Pølsene kler godt klassisk tilbehør til grillmaten som coleslaw, barbequesaus, salater og aioli, men kan også serveres med poteter, sesongens grønnsaker, bacon og en god saus.

Godt tilbehør til pølsene:

Rå pølser kan nytes på flere måter. Klem ut fyllet og lag kjøttboller, ha dem på pizza eller i pastasausen!

Rå pølser fra Jacobs Utvalgte

I kjøledisken finner du også et stort utvalg rå pølser med spennende smaker. Enten du ønsker italienske smaker eller en klassisk bratwurst, finner du det i kjølediskene til MENY.