Den beste sommermaten på 1-2-3

Den beste sommermaten på 1-2-3

Enten du skal spise i parken, i hagen, på terrassen eller på bryggekanten – her får du tips til enkel og rask mat som smaker i sommervarmen.

Nordmenn elsker å spise ute, og når været tillater det strømmer vi ut i parker og til strendene. Noen tar med seg engangsgrill, mens andre kjøper med seg ferdigmat eller smører med hjemmefra. Gjør det enkelt med disse tipsene.

Slik lager du enkel middag i parken

Slik lager du enkel middag i parken

Varme, sene kvelder lokker flere til byens parker. Her er våre beste tips og oppskrifter til enkel og rask sommermiddag du kan nyte i friluft!

Grillmat på engangsgrill

Like du å grille, er engangsgrillen en enkel løsning. Men husk å tenne den opp på underlag som ikke er brennbart. En engangsgrill holder ikke varmen så godt, så unngå å grille mat som krever lang tid på grillen. 

Engangsgrillen er perfekt for pølser, burgere og grillspyd, men kan også brukes for å grille porsjonsstykker med laksefilet eller grillskiver av kalkun og kylling. 

Skal du først grille pølser og burgere, gå for noen som smaker ekstra godt! Grovkvernede og saftige gourmetpølser med høy kjøttprosent gjør seg godt på grillen, mens vår beste burger, Angusburger, har den perfekte fettmengden for å få en skikkelig saftig burger på enhver grill.

Lyst på litt grønt ved siden av? Plukk det du trenger fra salatbaren, så har du akkurat det du trenger til måltidet.

Ferdig mat som kun trenger oppvarming

I ferskvaredisken finner du et stort utvalg karbonader, lunsjkaker og fiskekaker. Kombiner dem med rundstykker fra bakeriet og litt salat, så er middagen i boks! 

Ferdig, varm mat fra varmeskapet

Du finner også kaker, karbonader, gryter, tilbehør og ikke minst kyllinglår, hel kylling og kyllingklubber i varmeskapet. Perfekt for deg som ikke har tid til å vente på at grillen blir varm, eller ikke har mulighet til å varme opp. 

Kjøp varm mat fra varmeskapet - enklere middag får du ikke! Kjøp varm mat fra varmeskapet - enklere middag får du ikke!

Husk at du alltid kan kjøpe varmmat i varmeskapet, og tilbehør i ferskvaredisken, salatbaren og småbakst i bakeriet. Da kan dra rett på stranden eller i parken.

Enkel kald mat

Nystekte brød og rundstykker er rask mat som enkelt kan løftes med godt pålegg, salater og tilbehør. Topp foccaccia med sommerskinke fra Jæren Smak, nyskåret roastbiff eller pastrami fra ferskvaredisken. 

Påleggssalater er også et must. Klassikere som reker i majones eller reke- og krepsesalat gir god sommerstemning på brød og rundstykker. 

Sommerskinke er like godt på brødskiver som til middag. Server den med brokkolisalat for et enkelt måltid i sommer Sommerskinke er like godt på brødskiver som til middag. Server den med brokkolisalat for et enkelt måltid i sommer

Gode salater 

Har du smakt vår populære, kremede brokkolisalat med bacon? Den er like god både som tilbehør og på egenhånd, og kan også brukes på burgeren istedenfor en klassisk coleslaw. 

Reker på bryggekanten

Selv om reker kanskje tar litt tid å spise, er det utrolig raskt og enkelt å forberede! Dra innom din nærmeste MENY, ta med deg ferske reker, en boks aioli eller majones og en baguett, og du har alt du trenger.

Husk sitron og våtservietter!

Sushi og poké på farten

Hos MENY får du både ferdige sushivarianter, sushibowl og pokésalat. Poké er en smakfull fiskesalat til deg som er på jakt etter noe sunt på farten, eller som bare er sulten på en god smaksopplevelse. 

Poké uttales Poh-kay og er en fiskesalat fra Hawaii.
Enkel sommermat som smaker i varmen

Enkel sommermat som smaker i varmen

Når det er varmt og fint vær vil vi ikke stå inne på kjøkkenet, men likevel er det viktig å få i seg både mat og drikke i solsteken. Få tips til rask og enkel mat som smaker i sommervarmen.

Nystekt focaccia

Focaccia er perfekt som base for et raskt måltid. Fyll den med godt pålegg, som spekemat og ost og spis den som sandwich eller den ved siden av grillmaten eller salaten. 

Lag selv eller kjøp ferdig: