Lag noe godt av restene etter grillmaten

Lag noe godt av restene etter grillmaten

Det er endelig tid for grillmat igjen, og vi gleder oss til å grille kjøtt, fisk og gode grønnsaker. Samtidig vil vi prøve å spise opp mest mulig av restene. La deg inspirere av våre gode tips og oppskrifter på restene av grillmaten!

Grillmat - dagen derpå

Når det meste av den rykende varme, saftige og fristende grillmaten er spist opp, er det ofte noe som blir liggende i kjøleskapet til neste dag.

Her finnes det mange gode muligheter for nye måltider, som wraps, sandwicher, pastasalater og mye mer. Dette er våre beste tips:

Slik bruker du rester av pølse og lompe

Slik bruker du rester av pølse og lompe

Sitter du igjen med rester av pølser, lomper og pølsebrød? Da kan vi gi deg noen gode tips til hvordan du kan bruke disse i nye retter, så det blir mindre matsvinn.

Lag digg sandwich, toast og wraps

Ferskt brød, hamburgerbrød, lomper og wraps er gode utgangspunkt for restemat. Med en god BBQ saus, chilimajones, aioli eller søt sennep i bunn, er du klar for å toppe med grillet kjøtt og grønnsaker i terninger.

Emblem
Hamburgerbrød og lomper blir kjapt til digg toast neste dag.

1. Enkel biffsandwich

La deg inspirere av denne oppskriften, og bruk gjerne grillet biffkjøtt, grillede grønnsaker og rester av gode pølsebrød.

2. Wrap med pølse og coleslaw

En wrap kan lages med enten tortillas eller lomper. Har du pølser og coleslaw fra i går er dette perfekt fyll. TIlsett gjerne mais, paprika og andre rester av grønnsaker. 

3. Toast av hamburgerbrød og lomper

Både lomper og burgerbrød egner seg godt som toast, med ost og skinke. Ha dem gjerne i et toastjern eller et vaffeljern.

Har du ikke toastjern kan du steke på begge sider i en stekepanne, og få samme resultat. Disse er populære til kveldsmat.

4. Sommerlige salater og pastasalater

Har du friske grønnsaker liggende kan du blande en fargerik salat. Jo flere farger i salaten, jo bedre for kroppen, og det meste passer sammen.

Du kan også blande frisk salat og grønnsaker med bakte eller grillede grønnsaker fra i går, det gir en god variasjon i konsistens. Topp salaten med grillet biff, kylling, fisk eller skalldyr. 

5. Rask wok med grillmat

Wok er også super restemat. Stek strimlede grønnsaker raskt i en varm wok, og tilsett grillet kjøtt, fisk eller skalldyr de siste 2 minuttene så de får litt varme. Vi har brukt grillribbe i oppskriften under.

En god woksaus er også viktig, for eksempel hoisin eller szechuan.

6. Saftig omelett

En omelett kan fylles med det meste, og utgjøre en digg helgefrokost, lunsj, lett middag eller kveldsmat. Ha gjerne i biter av grillet kjøtt, pølse eller kylling, samt grønnsaker. Se tips i denne oppskriften:

Flere tips

I tillegg til tipsene over kan du også lage god restemat i form av pytt i panne, suppe, gryteretter og mer. Klikk deg videre for enda flere gode tips. 

Klikk her for flere restetips