Sommerens søteste fristelser

Sommerens søteste fristelser

Har du friske bær, kremfløte, marengstopper og iskrem, kan du trylle frem fristende desserter om lysten på noe godt skulle melde seg – eller om uventede sommergjester plutselig står ved døren. Se de beste tipsene fra konditor Ragni Nikoline Hansen.

Det er få ting som trengs for å lage en god, søt dessert! Konditor Ragni Nikoline Hansen har alltid litt bær, fløte og iskrem på lur. Perfekt når du trenger å diske opp søte fristelser i en fei!

Fra iskrem til festdessert

Is er et «må-ha» om sommeren, og noe alle burde ha liggende i fryseren.

Har du lyst på noe enkelt og godt, anbefaler konditoren å gå for marengstopper, vaniljeis, vaniljekrem og bær. Legg det hele lagvis i skåler og topp med vaniljekremen. Nam!

Enkel dessert i en fei:


Pavlova for sjokoladeelskere

Bytter du ut den tradisjonelle kremen med sjokoladekrem, vil pavlova slik du kjenner den garantert få konkurranse om tittelen «sommerens beste». Og det beste av alt? Det tar kun få minutter!

Dette trenger du til sjokoladekrem:

  • Kremfløte
  • Sukker
  • Kakao
  • Vaniljekrem (kald)

Slik gjør du:

  1. Pisk stiv krem av fløte, sukker og kakao.
  2. Vend forsiktig inn ferdiglaget vaniljekrem (denne bør være kald).
  3. Topp den ferdige bunnen med sjokoladekrem, kakao og sjokoladesaus.
  4. Strø litt pistasjnøtter og bringebær på toppen

Har du alt du trenger?

Har du lyst på noe søtt – men også sunt? Ta deg en nektarin! Det søte og saftige fruktkjøttet kan tilfredsstille det sterkeste søtsuget. Spis den som et eple eller lag terte som du serverer sammen med iskrem.
Pavlova er festkaken som du kan servere hele sommeren gjennom. Pavlova er festkaken som du kan servere hele sommeren gjennom.

Enkel pavlova på tur

Enklere dessert skal du se lenge etter! Marengsbunn, krem og bær er i prinsippet alt du trenger for å lage pavlova. Med en ferdig marengsbunn kan du i tillegg ha den klar på bare få minutter.

Den ferdige bunnen er veldig grei å ta med seg på tur. Alt du trenger er å pakke ferdig vaniljekrem, kremtopp og bær av forskjellig slag.

Så er det bare å sette den sammen der du er, om det er i båten, på stranda - eller i parken!

Bestill på nett og få alt du trenger levert hjem:

Lag bunnen til pavlovaen selv

Har du litt bedre tid og ønsker å lage bunnen selv, er nøkkelen til suksess å følge oppskriften nøye.

Når bunnen er på plass, er konditorens beste tips å lage en vaniljekrem som er litt tykkere enn vanlig. Det gjør du ved å kutte ned på mengden væske. 

– Da trenger du heller ikke å piske kremfløten helt stiv. Når du blander vaniljekremen og kremfløten får du en krem med fin, myk konsistens, som klarer å holde på vekten av bærene, forteller Ragni Nikoline.

Ikke stress eller lag bunnen i siste liten. Marengsbunnen overlever fint på benken et par dager før du skal bruke den.

Franske fristelser

Søte makroner er ifølge Ragni Nikoline perfekt til piknikkurven eller som pynt på dessert og kaker. Du finner dem i bakeriavdelingen og i nettbutikken. Velg mellom smakene kokos, aprikos, bringebær, sitron, sjokolade og pistasj.

Topp med en blanding av søtt og syrlig, som bringebær, blåbær, jordbær, bjørnebær og rips.
Sjokoladebrownie med friske bær er perfekt dessert i sommervarmen. Sjokoladebrownie med friske bær er perfekt dessert i sommervarmen.

Brownie

Med et lokk av krem og friske bær er denne myke sjokoladebrownien en perfekt dessert i sommervarmen. Det beste av alt er at du kan kjøpe selve kaken ferdig hos oss. 

– Ekstra god blir den om du gir den en liten runde på grillen. Topp med det du liker best, som karamellsaus og peanøtter.