Slik steker du kjøtt i stekepose

Slik steker du kjøtt i stekepose

Porchetta, lammelår, ribbe, kalkun og andre steker er store kjøttstykker som blir garantert saftig når de stekes i stekepose. Her gir vi deg oppskriften på hvordan du tilbereder disse i stekepose.

Hos MENY finner du flere ulike varianter av stek, ribbenstek og tynnribbe i stekepose. Stekepose er en veldig fin måte å tilberede store kjøttstykker på, fordi de holder på fuktighet slik at kjøttet blir ekstra saftig.

Husk at instruksen også skal stå på posen i de fleste tilfeller.

Lag saftig porchetta i stekepose

Porchetta er en italiensk ribberull med svor som er fylt med spennende urtekrydder. I stekepose blir porchettaen ekstra saftig og svoren sprø.

Slik steker du porchetta i ovnen

Du trenger ikke åpne posen, den åpner seg under steking.

  1. Forvarm ovnen til 220°C (for å få sprø svor).
  2. Sett Porchettaen i stekeposen med etikettsiden opp i en ildfast form, og plasser den midt i ovnen.
  3. Stek på varmluft i ca. 1 time og 45 minutter eller ca. 2 timer med over- og undervarme.
  4. Ta Porchettaen ut av ovnen og riv av overfilmen.
  5. La den hvile i 10-15 minutter, før du fjerner hyssingen og skjærer kjøttet i skiver.
Dersom svoren ikke er så sprø som du ønsker etter endt steketid, ta av overfilmen helt og la stå i 10-15 minutter til på 220 grader. Du bør ikke bruke høyere varme på grunn av stekeposen.

Lag saftig lammestek

Sliter du med å få lammesteken saftig? Prøv å steke den i stekepose! Her holder all væske seg inne i posen og gir dermed også fantastisk stekesjy.

I tillegg finner du ferdigstekt lammestek hos MENY - denne trenger du kun å varme i stekeposen. Enklere blir det ikke! 

Vil du prøve? Husk å kjøpe stekeposer til rå stek!

Oksestek i stekepose

Velger du MENYs oksestek i stekepose, får du et garantert saftig resultat. Bruk gjerne steketermometer for å være helt sikker på når steken er ferdig, da det kan variere noe fra ovn til ovn. 

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 160 grader. Du kan bruke varmluft eller over- og undervarme. Oksesteken skal tilberedes med stekeposen på.
  2. Legg steken på et stekebrett midt i ovnen med etiketten opp. Posen åpner seg under steking, derfor er det viktig at steken ligger med riktig side opp.
  3. Steketid for rosa stek er ca. 65 min på varmluft, eller ca. 75 minutter på over- og undervarme. Øk tiden med 10 min dersom du ønsker en mer gjennomstekt stek.
  4. Ta steken ut av ovnen og riv av overfilmen. 
Husk at steker alltid bør hvile i minimum 10 minutter før de skjæres opp. Kjøttsaften vil da sette seg og man får et saftig og godt resultat.

Saftig kalkun i stekepose

Mange er redd for at kjøttet skal bli tørt når de lager kalkun. Da er stekepose et godt tips, vi forklarer deg hvordan. 

Slik steker du kalkunfilet i stekepose 

  1. Krydre kalkunfileten med salt, pepper og frisk timian. Legg den i en stekepose og lukk igjen.
  2. En stor kalkunfilet på 750-1000g skal i ovnen på 220 grader i ca 40 minutter.
  3. Bruk steketermometer for å sjekke temperaturen, den skal ut av ovnen på 68 grader.
  4. La kalkunbrystet hvilke i 10 minutter før du tar det ut av posen, da vil temperaturen øke ca 2-3 grader til.

Emblem
Lag gjerne også hel kalkun i stekepose. Da får du også masse god kraft som du kan bruke i sausen.
Steg for steg: Slik får du perfekt stek

Steg for steg: Slik får du perfekt stek

Å lage stek er enklere enn du tror, uavhengig av om du skal lage oksestek, skinkestek, viltstek eller lammestek. Dette er tipsene som gir deg perfekt resultat, hver gang.

Slik steker du krydret tynnribbe i stekepose 

Lager du ribbe i stekepose får du garantert smakfullt og saftig kjøtt. Fersk krydret tynnribbe fra MENY nådde til topps i testen til TV 2 Hjelper Deg 2018! 

Mange lurer på om man ikke må åpne stekeposen og fjerne plasten for å få sprø svor? Svaret er ja, men posen åpner seg selv underveis i stekingen. Men pass på å dra plasten til siden slik at den ikke dekker svoren, det er avgjørende for sprø svor!

Slik gjør du:

  • Forvarm ovnen til 220 °C, viktig for å få sprø svor
  • Sett ribben på stekebrett midt i ovnen med stekeposen på. Posen åpner seg under steking, derfor er det viktig at ribben legges inn i ovnen med svorsiden opp.
  • Stek på varmluft i 75 min. eller 90 min. med over- og undervarme. 
  • Ta ribben ut av ovnen og riv av overfilmen. La den hvile i 10 min. før du skjærer den opp.
Bruk sjyen i posen til å lage saus.