Slik steker du kjøtt i stekepose
Hos MENY finner du flere ulike varianter av stek, ribbenstek og tynnribbe i stekepose. Stekepose er en veldig fin måte å tilberede store kjøttstykker på, fordi de holder på fuktighet slik at kjøttet blir ekstra saftig.
Lag saftig porchetta i stekepose
Porchetta er en italiensk ribberull med svor som er fylt med spennende urtekrydder. I stekepose blir porchettaen ekstra saftig og svoren sprø.
Slik steker du porchetta i ovnen
Du trenger ikke åpne posen, den åpner seg under steking.
- Forvarm ovnen til 220°C (for å få sprø svor).
- Sett Porchettaen i stekeposen med etikettsiden opp i en ildfast form, og plasser den midt i ovnen.
- Stek på varmluft i ca. 1 time og 45 minutter eller ca. 2 timer med over- og undervarme.
- Ta Porchettaen ut av ovnen og riv av overfilmen.
- La den hvile i 10-15 minutter, før du fjerner hyssingen og skjærer kjøttet i skiver.
Lag saftig lammestek
Sliter du med å få lammesteken saftig? Prøv å steke den i stekepose! Her holder all væske seg inne i posen og gir dermed også fantastisk stekesjy.
I tillegg finner du ferdigstekt lammestek hos MENY - denne trenger du kun å varme i stekeposen. Enklere blir det ikke!
Vil du prøve? Husk å kjøpe stekeposer til rå stek!
Oksestek i stekepose
Velger du MENYs oksestek i stekepose, får du et garantert saftig resultat. Bruk gjerne steketermometer for å være helt sikker på når steken er ferdig, da det kan variere noe fra ovn til ovn.
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen til 160 grader. Du kan bruke varmluft eller over- og undervarme. Oksesteken skal tilberedes med stekeposen på.
- Legg steken på et stekebrett midt i ovnen med etiketten opp. Posen åpner seg under steking, derfor er det viktig at steken ligger med riktig side opp.
- Steketid for rosa stek er ca. 65 min på varmluft, eller ca. 75 minutter på over- og undervarme. Øk tiden med 10 min dersom du ønsker en mer gjennomstekt stek.
- Ta steken ut av ovnen og riv av overfilmen.
Saftig kalkun i stekepose
Mange er redd for at kjøttet skal bli tørt når de lager kalkun. Da er stekepose et godt tips, vi forklarer deg hvordan.
Slik steker du kalkunfilet i stekepose
- Krydre kalkunfileten med salt, pepper og frisk timian. Legg den i en stekepose og lukk igjen.
- En stor kalkunfilet på 750-1000g skal i ovnen på 220 grader i ca 40 minutter.
- Bruk steketermometer for å sjekke temperaturen, den skal ut av ovnen på 68 grader.
- La kalkunbrystet hvilke i 10 minutter før du tar det ut av posen, da vil temperaturen øke ca 2-3 grader til.
Slik steker du krydret tynnribbe i stekepose
Lager du ribbe i stekepose får du garantert smakfullt og saftig kjøtt. Fersk krydret tynnribbe fra MENY nådde til topps i testen til TV 2 Hjelper Deg 2018!
Mange lurer på om man ikke må åpne stekeposen og fjerne plasten for å få sprø svor? Svaret er ja, men posen åpner seg selv underveis i stekingen. Men pass på å dra plasten til siden slik at den ikke dekker svoren, det er avgjørende for sprø svor!
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen til 220 °C, viktig for å få sprø svor
- Sett ribben på stekebrett midt i ovnen med stekeposen på. Posen åpner seg under steking, derfor er det viktig at ribben legges inn i ovnen med svorsiden opp.
- Stek på varmluft i 75 min. eller 90 min. med over- og undervarme.
- Ta ribben ut av ovnen og riv av overfilmen. La den hvile i 10 min. før du skjærer den opp.