Hva er GRYR og hvordan bruker man det?
GRYR® Havredrikker
GRYR® Havredrikk fyldig og naturell er plantedrikker laget på havre. Drikkene er en kilde til fiber og beriket med jod, kalsium, vitamin D, vitamin B12 og vitamin B2 (Riboflavin). Produktene har en frisk, rund og mild smak av havre som du kan bruke til å slukke tørsten, til kaffen eller i matlaging. De er helt uten tilsatt sukker og har en naturlig sødme fra havren.
Passer også til bakst og kaker
Lager du pannekaker, boller, vafler eller annen bakst kan du lage det med havredrikkene. Lager du for eksempel sjokoladekake, kan du gjerne dynke kaken i havredrikk for en enda saftigere kake.
GRYR® Revet
Et plantebasert alternativ til revet ost som smelter fint og blir gyllen i ovnen. Perfekt på toast eller pizza eller når du vil gratinere noe ekstra godt.
Hovedfordelen med GRYR Revet er at den har lignende kvaliteter som ekte ost og er godkjent av Pizzabakeren for sine smelteegenskaper. For å lykkes med GRYR Revet, bruk over – og undervarme når du steker.
GRYR® Matfløyel
Et plantebasert alternativ til matfløte og et allsidig produkt. Matfløyel gir supper, gryter og andre varmretter en rund og fyldig karakter. Den kan også piskes til krem. Da blir den fløyelsmyk og luftig – perfekt til både kaker og desserter. Matfløyel er ikke sunnere enn vanlig fløte, men har samme innhold av mettet fett som f.eks TINE Fløte. GRYR Matfløyel har dog et noe lavere energiinnhold.
Matfløyel kan brukes både varm og kald. Den er det første matlagningsproduktet i Norge basert på planter som både kan brukes til matlaging og som kan piskes. Produktet er basert på kokos og rapsolje.
GRYR® Smøreblid
Smørblid er en plantemargarin som er laget av raps og kokos, og er helt allergenfri. I tillegg er Smøreblid nøkkelhulsmerket og beriket med plantebasert Vitamin D3. Produktet er meget godt egnet til på brødskiva, til steking og til baking.
Er Gryr-produktene glutenfrie?
GRYR® Matfløyel, Revet og Smøreblid er glutenfrie.
GRYR® Havredrikkene kan ikke lenger merkes som glutenfrie da det benyttes norsk havre som dyrkes på gårder som ikke er 100% glutenfri.
Frysing
Alle GRYR-produktene kan fryses. GRYR Revet passer spesielt godt til frysing, og hvis man ikke skal konsumere produktet maks fem dager etter åpning anbefaler vi at produktet fryses ned.
Holdbarhet
GRYR Havredrikkene har en holdbarhet på ca en uke etter åpnet produkt. Havredrikkene kan oppbevares varmt før åpning, men etter åpning er havredrikkene ferskvare og må oppbevares i kjøleskap.
GRYR Matfløyel må oppbevares i kjøleskap og er holdbar i ca en uke etter åpnet produkt.
For GRYR Revet kan som oftest oppbevares i opptil 5 dager i kjøleskap. Husk at den kan fryses.
Produktene er merket med best før, som betyr at de nødvendigvis ikke er dårlig etter. Vi oppfordrer alle til å bruke sine egne sanser for å se, lukte og eventuelt smake på produktet før det går i søpla.