4 måter å bruke juice i matlagingen

4 måter å bruke juice i matlagingen

Juice tenker man utelukkende på som en god måte å starte dagen på, men visste du at juice gir fantasisk smak til mange ulike retter? Både middagen og desserten kan få et løft med riktig juice! Se våre beste tips og oppskrifter.

Juice er godt på egenhånd, men kombinasjonen av syrlighet og sødme gjør at juice er en perfekt smaksforsterker eller noe som løfter en rett eller drinker til nye høyder. Prøv selv!


Ceviche med laks

En frisk og deilig salat som passer som både en forrett og som hovedrett.  Skal du ha den til middag – server den gjerne med tostadas, som er stekte tortillas.

Denne chevicen med laks tar ca 15 minutter å lage, og er beregnet til 2 personer.

Dette trenger du:

  • 220 g Salmalaks
  • ½ stk mango
  • ½ stk eple
  • 1 avokado
  • 3 stk vårløk
  • 1 stk grønn chili
  • Frisk koriander

Marinade

  • 1 dl Sunniva Eple- og mangojuice
  • ½ lime

Slik gjør du:

  1. Del laks, mango og avokado i terninger og ha det i en bolle.
  2. Snitt chili og vårløk fin og ha det i bollen sammen med det andre.
  3. Bland sammen marinaden og hell det over fiskeblandingen.
  4. Server med et dryss av hakket koriander.

Har du alt du trenger?

Appelsinkake

 En deilig og saftig kake med god og frisk smak av appelsin. Dette er en favoritt blant mange, og smaker like godt i sommervarmen som på en kald vinterdag.

Dette trenger du til kaken:

  • 3 dl hvetemel
  • ½ ts salt
  • 2 ts bakepulver
  • 50 g usaltet smør
  • ½ dl vegetabilsk olje
  • 2 ½ dl sukker
  • 3 egg
  • ½ dl melk
  • 1 dl Sunniva presset appelsinjuice
  • 1 ss fint revet appelsinskall
  • 1 ts vaniljesukker

Slik lager du appelsinkaken:

  1. Forvarm stekeovnen til 180°C. Smør eller dekk en brødform med bakepapir og sett til side.
  2. Sikt mel, bakepulver og salt i en bolle. Sett til side.
  3. Smelt smør og ha det en miksebolle sammen med olje og sukker. Pisk til blandet.
  4. Tilsett ett og ett egg, pisk det inn før du tilsetter neste. Tilsett melk, juice og vaniljesukker, og pisk i ett minutt til.
  5. Ha de tørre ingrediensene i piskebollen og pisk et bare noen par sekunder til. Det skal bli akkurat blandet.
  6. Hell røren i formen og stek i 40-45 minutter. Sjekk med en trepinne ol etter 30 minutter, alle ovner oppfører seg forskjellig. Hvis pinnen er tørr når den kommer ut, er kaken ferdig. 

Husk dette til kaken:

Hvis du har brukt bakepapir i formen, kan du løfte ut kaken og avkjøle den på rist. Er den stekt i smurt form, kan kaken hvile 5-7 minutter før du løfter den ut for avkjøling.

Kremostglasur til kaken

  • 125 g Tine Kremost
  • 2 ss melis
  • 1 ss Sunniva presset appelsinjuice
  • 1 ss fint revet appelsinskall
  • 1 appelsin

Slik lager du glasuren

  1. Bland sammen kremost, melis, juice og revet skall til en jevn krem.
  2. Kutt skallet av appelsinen med en kniv og skjær ut filetene. Det gjør du ved å skjære inn ved skilleveggene på båtene i appelsinen.
  3. Smør kremen over den avkjølte kaken og fordel appelsinfiletene på toppen.

Gulrotsuppe med kokos og appelsin

Dette er en suppe med mye god smak som passer året rundt. Tilsett varme i form av chili i den kalde årstiden, og server med en klatt creme fraiche når det er varmere dager.

Dette trenger du:

  • 2 ss olivenolje
  • 1 løk
  • 700 g gulrot
  • 60 g fersk ingefær
  • 2 dl Sunniva Original Appelsinjuice med fruktkjøtt
  • 4 dl kyllingbuljong
  • 4 dl kokosmelk
  • ½ lime
  • salt og pepper
  • frisk koriander

Slik gjør du:

  1. Skrell grønnsakene og kutt i biter. Ingefæren i tynne skiver.
  2. Varm opp olje i en gryte og ha i løk, gulrot og ingefær. La det surre i ca. 10 minutter på middels varme.
  3. Hell i juice og buljong og kok opp. La det koke til grønnsakene er møre, ca. 10 minutter.
  4. Bruk en stavmikser eller en blender. Hell i kokosmelken og kjør til du har en jevn suppe.
  5. Smak til med presset lime, salt og pepper og server med et dryss hakket koriander.

Handle det du trenger og få det levert rett hjem:

Mocktail med appelsin

Det er nesten bare fantasien som setter grenser for hva man kan lage av sprudlende alkoholfrie drinker.

I denne versjonen er det brukt Sunniva presset appelsinjuice, men bytt den gjerne ut med Presset eple eller Presset eple/mango.

Dette trenger du:

  • 3 dl Sunniva presset appelsinjuice
  • 2 ss sitronsaft
  • Isbiter
  • 3 dl Sprite
  • Frisk mynte

Slik gjør du:

  1. Bland sammen appelsinjuice og sitronsaft.
  2. Ha isbiter i 2 glass og hell over juicen.
  3. Topp med Sprite og mynte. Server gjerne med skiver eller biter av frisk frukt.