Lerstang kylling: Dyrevelferd i Norgestoppen Se video

Lerstang kylling: Dyrevelferd i Norgestoppen

Publisert 12. februar 2018
I MENY har vi i mange år hatt fokus på dyrevelferd. Derfor har vi lansert saktevoksende kylling som går under merkenavnet Lerstang. Dette er kylling for deg som er opptatt av dyrevelferd.

Lerstang kylling vokser opp på 11 gårder i Vestfold der det er fjøs med vinterhager, vinduer og naturlig dagslys. Det naturlige dagslyset gir kyllingen en naturlig døgnrytme og gjør at den lever et så sunt og naturlig liv som mulig.

Kylling på verandaen

Kylling på verandaen

Gründeren bak Lerstangkylling, Aadne Søyland, ser et verdiskifte i og utenfor landbruket. For ham var det en selvfølge å satse på topp kvalitet.

Miljøberikelser og god plass

Den har også nok av plass å boltre seg på med fri tilgang til vinterhage, halmballer, vagler, kråsstein, vann og fôr.

Kyllingen lever ut sine naturlige instinkter og tar seg således gjerne en flytur. Miljøberikelsene og alle innredningsdetaljene på gårdene gjør også mye for velferden.

Aadne Søyland - her i andehuset på Lerstang gård, setter dyrevelferd høyt, og synes det er godt å oppleve at stadig flere folk i og utenfor landbruket har de samme verdiene. Aadne Søyland - her i andehuset på Lerstang gård, setter dyrevelferd høyt, og synes det er godt å oppleve at stadig flere folk i og utenfor landbruket har de samme verdiene.

Lokal kylling - kort reisevei

Gårdsand, som leverer Lerstangkylling, har vokst med årene og har et topp moderne anlegg på Linnestad i Re utenfor Tønsberg. 

Derfra styres alle ledd fra ruging, klekking, oppvekst, transport, slakting og foredling av Lerstang kylling. Siden alt foregår i Vestfold, er det korte transportavstander mellom rugeriet, gårdene og slakteriet.

Fôret er også basert på lokale råvarer fra Vestfold, og det er 100 prosent fritt for importert soya.

Fokus på dyrevelferd

Lerstang-kyllingen er av rasen Ranger Gold. Dette er en ekte saktevoksende rase, dvs. at den vokser i sitt helt naturlige tempo og lever betydelig lenger (53- 56 dager) enn konvensjonell kylling. Kyllingen kjennestegned ved å være sunn, frisk, aktiv og lettbeint. 

- Dyrevelferden og håndverket er det viktigste vi driver med, forteller Ådne Søyland, sjef for Gårdsand.

Kyllingene får vokse opp i omgivelser der bonden har gjenskapt så naturlige miljø som mulig. Med tilgang på halmballer, vagler og andre miljøberikelser som flittig blir brukt, lever kyllingen et sunt og godt liv. Fjærene renser de i strøbad når de selv ønsker det.

Kyllingene har god plass å boltre seg på, hvor de også kan gå ut i utehager med naturlig lys og frisk luft. 

Alle Lerstangkyllinger starter livet på Lerstang gård før de vokser opp hos noen få utvalgte og omsorgsfulle bønder rundt i Vestfold. Alle Lerstangkyllinger starter livet på Lerstang gård før de vokser opp hos noen få utvalgte og omsorgsfulle bønder rundt i Vestfold.

Fuglene skal ha det godt og de skal trives på gårdene. Det er viktig å håndtere dem på beste måte på slakteriet når den tiden kommer. Det gjelder både ved avlivning og videre i nedskjæring og foredling.

Det går litt saktere og det koster litt mer, men kun på denne måten kan vi beholde den gode samvittigheten og oppnå den beste kvaliteten.

Viktig med valgmuligheter

Kylling ble tatt godt imot både hos kokker og forbrukere, og tok raskt betydelige andeler i kyllingkategorien i MENY.

 - Vi gir kundene våre valgmuligheter, men anbefaler dem å kjøpe vår Lerstangkylling, både fordi dette er blant de aller beste på det norske markedet når det gjelder dyrevelferd, men også fordi denne kyllingen har mer delikat kjøtt og bedre smak, sier Espen Lie. 

Lerstangkylling finner du i alle landets MENY-butikker. 

Kjøp Lerstangkylling hos MENY: