Brett posen og bruk den igjen Se video

Brett posen og bruk den igjen

Mange bruker bæreposer som søppelposer. Likevel hoper de seg opp. Hvordan kan du redusere poseforbruket ditt, også for miljøet skyld? Brett dem, putt dem i lomma og bruk dem igjen: Dette er lommeposen!

I motsetning til posene som ligger krøllet i et skap, havner i søpla eller i verste fall i naturen, kan du enkelt ta med deg den lille lommeposen i veska, sekken, bilen eller i lomma. Det viktigste med dette enkle brettetrikset er at det øker sjansen for at du reduserer bruken av nye plastposer. Gjenbruk er bra for miljøet.

Felles miljøinnsats mot plastposer

Felles miljøinnsats mot plastposer

Visste du at for hver pose du kjøper i MENY, går 1 krone direkte til Handelens Miljøfond, et et eget miljøfond knyttet til plast.

- Brettekampanjen er et felles initiativ fra handelsnæringen som vi er glade for å ta del i. Vi ønsker å bidra i kampen mot unødvendig plastbruk, sier Erik Halstensen, miljøansvarlig i MENY

30% færre poser i 2025

Mange gjenbruker bæreposer som søppelposer, noe som er bra. Samtidig hoper de seg raskt opp. Bruk heller posene om igjen - også når du handler i matbutikken. Da bidrar du til at vi sammen når MENYs mål om 30% reduksjon i plastposer innen 2025 (mot 2015).

MENY er medlem av Handelens Miljøfond, som står bak Lommepose-initiativet. Miljøfondet jobber for å redusere plastforsøplingen, øke gjenvinningen og redusere bruken av plastbæreposer. 

Tre alternative handleposer

Tre alternative handleposer

Vi har både papirposer, plastposer og gjenbruksposer. Det beste miljøvalget? Tenk gjenbruk!