Brett posen og bruk den igjen Se video

Brett posen og bruk den igjen

Publisert 6. september 2020 Oppdatert 26. juni 2023
Bæreposene hoper seg kanskje opp? Husk å bruke dem om igjen. Da sparer du miljøet og lommeboka. Brett dem, putt dem i lomma og bruk dem igjen: Dette er lommeposen!

Vi kjøper for mange plastposer - noe som er unødvendig bruk av plast. EU har foreslått 40 poser pr innbygger, mens vi i Norge i snitt brukte 132 hver i 2022. Gjenbruk vil bidra til redusert forbruk. Handlenett er det beste miljøalternativet, men husk at du også kan bruke plastposene dine om igjen.

Lær deg dette enkle brettetrikset, og ha den lille lommeposen i veska, sekken og i bilen. 

Felles miljøinnsats mot plastposer

Felles miljøinnsats mot plastposer

Visste du at for hver pose du kjøper i MENY, går 1 krone direkte til Handelens Miljøfond, et et eget miljøfond knyttet til plast.

- Brettekampanjen er et felles initiativ fra handelsnæringen som vi er glade for å ta del i. Vi ønsker å bidra i kampen mot unødvendig plastbruk, sier Erik Halstensen, miljøansvarlig i MENY

Handelens Miljøfond

Kanskje tenker du at du må ha plastposene til søpla. I et miljøperspektiv er det bedre å kjøpe avfallsposer på rull, disse er tynnere hvilket betyr at det er brukt mindre plast. Og de finnes i 100 prosent gjenvunnet plast. 
Bruk som sagt posene om igjen, da bidrar du til at vi sammen når MENYs mål om 30% reduksjon i plastposer innen 2025 (mot 2015).

MENY er medlem av Handelens Miljøfond, som står bak Lommepose-initiativet. Miljøfondet jobber for å redusere plastforsøplingen, øke gjenvinningen og redusere bruken av plastbæreposer. 

Hjelp! Hvilken pose er best?

Hjelp! Hvilken pose er best?

I valget mellom bæreposer, tenk gjenbruk. Da sparer du både miljøet og lommeboka, i hvert fall bittelitt. 1. august øker prisen på plastposen, målet er å få ned forbruket av plastposer.